Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 31 gegužės d. 23:43
Naujoji D. Pocevičiaus knyga kviečia pažinti Vilniaus istorinius reliktus

Nauja Dariaus Pocevičiaus knyga kviečia pažinti Vilniaus istorinius reliktus – herbus, paminklus, fundacines lenteles, dekoro elementus ir kitas architektūrines nuorodas, pasakojančias netikėtą miesto istoriją.

Knygoje pridėtas reliktų žemėlapis padės susidėlioti savo maršrutą ir pažinti ne tik pagrindines ir gerai išvaikščiotas Vilniaus gatves, bet ir tolimesnius miesto kampelius.

Daugiau nei šimtas knygoje pateiktų reliktų apima laikotarpį nuo XVI amžiaus iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Kaip teigia knygos autorius D. Pocevičius, šios knygos svarbiausias siekis – „parodyti, kad miestą ir jo istoriją tyrinėti gali kiekvienas smalsus žmogus“. Tai išsamus, naujas Vilniaus miesto detales atskleidžiantis gidas, padėsiantis geriau suprasti sostinės istoriją, architektūrą ir meninį palikimą.

Daugiau apie knygą sužinosite:

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!