Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 2 spalio d. 18:15
Kino klasikos šedevras „Andrejus Rubliovas“ pasakoja apie XV amžiaus rusų ikonų kūrėją

Kadras iš filmo.

Andrejus Tarkovskis – vienas garsiausių rusų kino režisierių, kurio filmai, tokie kaip „Soliaris“ ar „Stalkeris“, jau seniai įėję į kino istoriją ir žinomi visame pasaulyje. A. Tarkovskio kino juostos grandioziškos tiek savo apimtimi, tiek gyliu, jose visuomet keliami patys svarbiausi egzsistenciniai, filosofiniai, tikėjimo klausimai, ne ką mažiau dėmesio skiriama ir estetiniams filmų aspektams. Trečioji sukurta režisieriaus kino juosta „Andrejus Rubliovas“ – ne išimtis.

Tai – biografinis filmas apie XV amžiaus rusų menininką, ikonų kūrėją Andrejų Rubliovą. Filme vaizduojami pastarojo gyvenimo įvykiai klostosi viduramžių Rusijos, kurios paveikslas taip pat atskleidžiamas su ryškiomis ir autentiškomis to meto detalėmis, fone. Režisierius didelį dėmesį kreipia į visą istorinį kontekstą: šalį siaubusius totorių, mongolų karus, religines konfrontacijas, tyrinėja, kaip suirutės laikais skleidžiasi laisva ir nepriklausoma menininko asmenybė.

Praėjus daugiau nei 50 metų nuo filmo pasirodymo „Andrejus Rubliovas“ vis dar ypač gerai vertinamas kino kritikų, o kai kurie iš jų Rusijos kino grando kūrinį apskritai vadina vienu iš geriausių kada nors sukurtų filmų.

IMDb: 8,3

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!