Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 5 spalio d. 17:11
„Menas interjerui ‘18“: trys dienos meno renginių ir galimybė įsigyti žinomų kūrėjų darbų

Spalio 11-13 dienomis Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, startuos meno ir interjero dizaino renginys „Menas interjerui ‘18“. Pirmą kartą „Vilniaus galerijos“ organizuojama paroda, kurioje tikimasi sulaukti daugmaž 20 tūkst. lankytojų, pristatys dvidešimt aštuonis gerai žinomus menininkus, tarp kurių – ne vienas Nacionalinės bei Vyriausybinės kultūros ir meno premijos laureatas, bei kvies dalyvauti tris dienas truksiančiuose renginiuose.

Programoje – ekskursijos su kuratore dr. Ramute Rachlevičiūte, projekto „Salve, Vilnius“ pristatymas, susitikimų su autoriais maratonas. Paroda skirta visiems, besidomintiems menu ir interjero dizainu, todėl joje pasižvalgyti bus verta tiek naujus namus projektuojantiems architektams bei dizaineriams, tiek bet kuriems žmonėms, norintiems pagražinti jau turimą būstą tapybos, grafikos, fotografijos, keramikos, skulptūros kūriniais ar tiesiog turiningai praleisti laiką.

Labiausiai paplitusi nuomonė, kad meno kūrinys yra brangus ir dėl to ne kiekvienam pasiekiamas. Tai – netiesa. Tarptautiniu mastu pripažintų Lietuvos grafikos meistrų kūryba daug kam yra prieinama, ir puikiausiai galėtų suteikti išskirtinumo privatiems namams, kur išlaidos interjerui nėra didelės.Parodos kuratorė dr. R. Rachlevičiūtė

„Parodoje bus eksponuojami klasikinės, neoklasikinės stilistikos, modernesnės raiškos ir postmodernūs darbai, tad bene kiekvienas ras kažką artimo. Tai – plataus spektro kūriniai ir monumentaliems, ir kameriniams interjerams, pradedant Vilniaus vaizdais ir jūrų peizažais, baigiant abstrakcijomis“, – sako parodos kuratorė, menotyrininkė dr. R. Rachlevičiūtė.

Tarp parodoje pristatomų menininkų – grafikai Mikalojus Povilas Vilutis, Rimtautas Vincentas Gibavičius, Birutė Stančikaitė, tapytojai Jonas Čeponis, Žygimantas Augustinas, Eglė Ridikaitė, Leonas Linas Katinas, tekstilininkė Danguolė Brogienė ir kiti. Jaunesnių autorių gretose – tapytojas Nojus Petrauskas ir skulptorius Mykolas Sauka. Parodos akcentas – fotografų Raimondo Paknio ir Arūno Baltėno 65 kvadratinių metrų dydžio fotografijų kompozicija.

Pripažinti menininkai ir „įkandamos“ kainos – suderinama? 

Nepaisant garsių pavardžių, parduodami darbai, kaip tikina organizatoriai, bus įvairių kainų kategorijų, pradedant mažiau nei nuo šimto eurų. „Labiausiai paplitusi nuomonė, kad meno kūrinys yra brangus ir dėl to ne kiekvienam pasiekiamas. Tai – netiesa. Tarptautiniu mastu pripažintų Lietuvos grafikos meistrų kūryba daug kam yra prieinama, ir puikiausiai galėtų suteikti išskirtinumo privatiems namams, kur išlaidos interjerui nėra didelės. Iš tiesų, gerai sukomponavus tris ar keturis nedidelius ir nebrangius grafikos darbus būstui galima suteikti įsidėmėtino autentiškumo“, – teigia dr. R. Rachlevičiūtė.

Dizaineriui ar architektui užsukti į parodą su savo klientais bus tikrai naudinga – pasižiūrėti, pasitarti, pasikonsultuoti. Juk sąvoka „menas interjerui“ šiuo atveju apima ne tik privačių namų, bet ir įvairių biurų, viešbučių, kontorų, kitų įstaigų ir institucijų erdves, kurias reikia atitinkamai reprezentuoti, suteikti joms prestižo.Parodos organizatorius A. Klimas

Tuo tarpu projekto „Menas interjerui“ organizuojančios „Vilniaus galerijos“ iniciatorius Audrius Klimas pabrėžia, kad ši paroda – ypač gera galimybė architektūros bei interjero dizaino srityse dirbantiems specialistams: „Dizaineriui ar architektui užsukti į parodą su savo klientais bus tikrai naudinga – pasižiūrėti, pasitarti, pasikonsultuoti. Juk sąvoka „menas interjerui“ šiuo atveju apima ne tik privačių namų, bet ir įvairių biurų, viešbučių, kontorų, kitų įstaigų ir institucijų erdves, kurias reikia atitinkamai reprezentuoti, suteikti joms prestižo.“

Paroda „Menas interjerui“, kuri, kaip tikimasi, bus rengiama kasmet, pirmą kartą organizuojama jau spalio 11-13 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Ją aplankyti galima, įsigijus tomis pačiomis dienomis veikiančios parodos „Baldai. Interjeras. Dizainas 2018“ bilietą. Renginio programa – puslapyje www.menasinterjerui.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!