Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 10 vasario d. 18:49
Paremta tikrais faktais: paralyžiuotas vyras knygą parašė, mirksėdamas viena akimi

Kadras iš filmo.

„Skafandras ir drugelis“ – tikra, 4 Oskarams nominuota istorija kai kuriems Lietuvos kino mėgėjams jau pažįstama iš prieš keletą metų vykusio festivalio „Kino pavasaris“.

Filmas pasakoja neįtikėtiną nuo galvos iki kojų pirštų paralyžiuoto vyro, galėjusio valdyti tik savo kairę akį, istoriją.

Vienas mirksnis reiškia „taip“, du – „ne“ – tokia nuo šiol yra vienintelė jam įmanoma komunikavimo su žmonėmis schema. Nepaisant visiškai bejėgiškos būsenos, pagrindinis veikėjas (akt. Mathieu Amalricas) nepasiduoda jį užklupusiai nelaimei. Ilgainiui jis užmezga artimesnį kontaktą su prižiūrinčia sesele ir jos pagalba ima… rašyti knygą.

IMDb: 8,0

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!