Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 21 rugsėjo d. 15:15
Dokumentinėje juostoje – unikali galimybė pamatyti, kaip iš tiesų kūrė Pikasas

Kadras iš flimo.

Pablas Pikasas (1881–1973) – visame pasaulyje žinomas ispanų tapytojas, vienas žymiausių XX amžiaus menininkų, kubizmo pradininkas.

Prieš kurį laiką savo rubrikoje „Menas žaliems“ apie šį žymų autorių rašėme plačiau bei trumpai apžvelgėme dešimt jo garsiausių kūrinių.

Dokumentinis 1956 metų filmas „Le mystère Picasso“ suteikia unikalią galimybę ne tik pamatyti dailininko sukurtus darbus, bet ir išvysti visą jo kūrybos procesą. Filme rodoma, kaip pats Pikasas piešia, tapo ir žiūrovo akyse įkvepia gyvybę vienam už kitą vis sudėtingesniems darbams, pradėdamas juos visai nuo nulio. Įdomu tai, kad beveik visi jų po filmo iškart sunaikinti.

„Le mystère Picasso“ per daugmaž valandą ir dvidešimt minučių puikiai atskleidžia menininko virtuaziškumą, vaizduotės galią ir gebėjimą improvizuoti. 1956 metais Kanų kino festivalyje filmas apdovanotas specialiu žiuri prizu.

IMDb: 7,8

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!