Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 7 sausio d. 17:11
4 Oskarus laimėjusio „Žmogaus-paukščio“ centre – menininko ir jo „alter ego“ akistata

Kadras iš filmo.

Rubrikoje „Filmai apie meną“ pristatome vieno geriausių nepriklausomo kino režisierių, meksikiečio Alejandro G. Iñárritu („21 gramas“, „Babelis“, „Biutiful“) kūrinį „Žmogus-paukštis“.

Net 4 Oskarus laimėjusi kino juosta pasakoja apie šlovės netekusį kino filmų aktorių Riganą, kadaise įkūnijusį superherojų Žmogų-paukštį. Dabar gyvenimu nusivylęs vyras siekia susigrąžinti pripažinimą, statydamas naują pjesę Brodvėjaus teatre.

Ši juodo humoro komedija kupina netikėtumų: neprognozuojamų teatro aktorių, nesusipratimų repeticijų metu ar fantastinių elementų, iš kurių darosi akivaizdu, kad filmo veiksmas vyksta ne vien tik teatro užkulisiuose, bet ir pagrindinio veikėjo galvoje.

„Žmogus-paukštis“ – tai menininko akistata su savo egocentrišku alter ego, neslopstančiomis ambicijomis ir kūrybinės praeities šešėliais.

IMDb: 7,8

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!