Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 17 balandžio d. 10:15
Dramaturgijos festivalis „Dramokratija“ kviečia į nemokamus pjesių skaitymus

Foto: unsplash.com

Šiuolaikinės dramaturgijos festivalis „Dramokratija“ balandžio 24-28 dienomis darsyk sugrįžta ir kviečia į nemokamus pjesių skaitymus „Kablio“ patalpose Vilniuje. Pakvietusi dramaturgus eksperimentuoti su pjesės forma kūrybinėse dirbtuvėse su švedų dramaturge ir režisiere Anna Lina Hertzberg, šįsyk „Dramokratija“ pristatys penkias pjeses.

Festivalį atidarys Mato Vildžiaus pjesė „Motinos ir jų sūnūs“. Joje pasakojama apie vyro bandymą susitaikyti su motinos mirtimi ir, padedant buvusiai žmonai, ją pagaliau pažinti bei iš naujo persvarstyti savo gebėjimą suprasti gyvenimo partnerę.

Irena Kunevičiūtė savo interaktyvioje pjesėje „Nuo pradžių“ žiūrovus pakvies sukurti naują valstybę. Kaip vystysis veiksmas ir kuo visa tai baigsis, priklausys būtent nuo susirinkusiųjų įsitraukimo ir ryžto improvizuoti.

Aktorius Raimondas Klezys debiutuoja savo pirmus kūriniu „Dulkėti veidrodžiai“, kurioje jis taip pat ir vaidins, o klausytojams pasiūlys iš naujo atrasti monopjesę.

Dovilė Zavedskaitė į „Dramokratiją“ grįžta su pjese „Sniego senis besmegenis“. Šis ironiškas dramaturginis šaržas per tėvų-vaikų santykių archetipus išsakys požiūrį į bendrą sociumo pakrikimo jausmą, lemtą paūmėjusių viešosios komunikacijos defektų.

Penktąjį festivalį baigs Živilės Zablackaitės pjesės „Šimtas metų vaikystės“ klausymai. Besiruošiant „Versmių“ festivaliui išvystyta pjesės idėja visiškai kitu formatu pakvies į kelionę per pirmuosius nepriklausomybę atgavusios Lietuvos metus, dešimtąjį dešimtmetį.

Visi renginiai nemokami. Po kiekvienų skaitymų vyks diskusijos, kuriose savo nuomonę, komplimentus ar pastabas gali išreikšti kiekvienas.

Penktasis „Dramokratijos“ festivalis vyks balandžio 24-28 dienomis kultūros bare „Kablys“, antrajame aukšte esančioje salėje. Visi skaitymai prasideda 19 valandą. Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!