Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 2 gegužės d. 20:08
Šeštadienį Valdovų rūmuose – siurprizai mamoms su nepilnamečiais vaikais

Valdovų rūmų nuotr.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai sveikina visas Lietuvos mamas artėjančios Motinos dienos proga ir kviečia jas gegužės 4 dieną, šeštadienį, su savo nepilnamečiais vaikais apsilankyti nemokamai, taip pat dalyvauti įvairiuose muziejaus erdvėse vyksiančiuose užsiėmimuose.

„Motinos diena Valdovų rūmuose jau tapo gražia muziejaus tradicija. Sveikindami visas mamas, siekiame sudaryti sąlygas ne tik pabūti kartu, bet ir įprasminti šį laiką dalyvaujant edukaciniuose užsiėmimuose, ekskursijose, lankant parodas ar virtualiai keliaujant laiku“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė.

Šeštadienį Valdovų rūmų muziejuje besisvečiuojančios mamos ir jų nepilnamečiai vaikai galės gauti nemokamus lankytojo bilietus, bet į kai kuriuos užsiėmimus reikia registruotis arba gali būti taikomas papildomas mokestis.

Šią dieną bus galima aplankyti keturis muziejaus maršrutus, pristatančius unikalų archeologinį paveldą, istorinius reprezentacinius interjerus, rezidencijos funkcijas, taip pat – dvi parodas, kurios supažindins su šios vietos paveldą prikėlusiais Valdovų rūmų muziejaus tyrinėtojais ir iškilia XIX amžiaus Lietuvos istorijos asmenybe – Simonu Daukantu (1793–1864). Pastarojoje parodoje nuo 12.00 iki 14.00 val. veiks kūrybinės dirbtuvės šeimoms su vaikais „Simono Daukanto láimės“, o 11.00 ir 13.00 val. iš anksto užsiregistravusieji ir gido paslaugą įsigiję lankytojai bus kviečiami dalyvauti ekskursijoje su parodos kuratore istorike Gintare Džiaugyte.

Valdovų rūmai | V. Abramausko ir J. Tarvydaitės nuotr.

10.30 ir 12.00 val. iš anksto užsiregistravusieji ir edukacinį bilietą įsigiję lankytojai galės dalyvauti juvelyrikos dirbtuvėse „Padovanokime mamai kamėją“, kuriose iš modelino bus galima pasigaminti papuošalą. 12.00 val. iš anksto Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje bilietus nusipirkę lankytojai galės stebėti koncertą visai šeimai „Lėlės kelionė“, kuriame specialią programą atliks Čiurlionio kvartetas ir aktorė Lijana Muštašvili.

Norintieji individualių ekskursijų ir pramogų galės muziejaus kasose įsigyti audiogidą lietuvių, rusų arba anglų kalbomis ir pasinerti į virtualią kelionę laiku. Šių paslaugų kaina simbolinė – vienas euras.

Pirmąjį gegužės sekmadienį minima Motinos diena yra valstybinė šventė, todėl Valdovų rūmų muziejus šią dieną mini anksčiau – gegužės 4 dieną, šeštadienį, o gegužės 5 dieną, sekmadienį, muziejus nedirbs.

Valdovų rūmų muziejus lankytojus priima kasdien, nedirba pirmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis, išskyrus Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją. Antradieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais muziejus atviras nuo 10 iki 18 val., ketvirtadieniais – nuo 10 iki 20 val., o sekmadieniais – nuo 10 iki 16 val. Bilietų kasos uždaromos likus vienai valandai iki darbo laiko pabaigos. Vasaros sezono metu muziejus jau ne pirmą sezoną prailgina savo darbo laiką ir būna atviras lankytojams visomis savaitės dienomis.

Daugiau apie edukacinius užsiėmimus vaikams Valdovų rūmuose skaitykite čia. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!