Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 8 spalio d. 15:40
Kelionės Lietuvoje idėja savaitgaliui: Aukštumalos pažintinis takas

Aukštumalos pažintinis takas. | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas, 2019

Keliaudami nuo Šilutės link Kintų, pakeliui pravažiuosite neilgą, bet labai gražų Aukštumalos pažintinį taką. Jeigu sustosite, jūsų laukia įdomi pažintis su aukštapelke.

Takas nėra ilgas (2,4 km į abi puses), su dviem apžvalgos bokšteliais.  Taigi, skubantys viską apžiūrėti galės ir per 40 minučių.

„Daugiau kaip 100 metų trunkantys durpių kasybos darbai rytinėje pelkės dalyje turi neigiamą įtaką neeksploatuojamai vakarinei aukštapelkės daliai, kuri nuo 1995 metų yra paskelbta Aukštumalos telmologiniu draustiniu. Draustinis įsteigtas siekiant išsaugoti ir renatūralizuoti Aukštumalės pelkinę ekosistemą, pasižyminčią ežerokšnių kompleksais, vertingomis buveinėmis, retų ir nykstančių rūšių augalija bei gyvūnija“, – rašoma oficialioje svetainėje.

„Vilniaus galerijos“ fotoreportažą iš Aukštumalos pažintinio tako žiūrėkite po vaizdo įrašu.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!