Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 6 gegužės d. 15:33
Kaune startuoja registracija į vaikų vasaros stovyklas ir nemokamus užsiėmimus

Foto: unsplash.com

Ką veikti moksleiviams per artėjančias vasaros atostogas? Šis klausimas neturėtų kelti rūpesčių Kauno mokyklų auklėtiniams ir jų tėveliams. Įdomų ir turiningą laisvalaikį vaikai gali rinktis iš pusantro šimto dienos užsiėmimų bei kelių dešimčių skirtingų stovyklų.

Jau trečius metus iš eilės Kaunas pristato nemokamas dienos užimtumo veiklas ir prisideda organizuojant vaikų vasaros poilsio stovyklas.

Šiemet specialiai sukurta elektroninė registracijos platforma, pasitelkiant Elektroninių valdžios vartų sistemą. Tai padės tiksliau identifikuoti visus norinčiuosius ir užtikrins, kad kiekvienam būtų sudarytos lygios galimybės patekti į pageidaujamas veiklas. Be to, nuo šiol susidomėjusieji, pasinaudodami filtravimo sistema, galės greičiau ir paprasčiau iš ilgo sąrašo atsirinkti užsiėmimus pagal savo interesus.

Beveik 5 tūkst. vaikų pernai išbandė muzikos, meno, sporto užsiėmimus, mokėsi dizaino, filmų kūrimo ir net cirko artistų įgūdžių. Šiųmetė vasara jiems irgi bus ne mažiau aktyvi. Su vaikais dirbs kvalifikuoti, profesionalūs vadovai, treneriai, mokytojai.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Kasmet stengiamės praplėsti veiklų spektrą ir pasiūlyti vaikams vis turiningesnius bei kokybiškesnius užsiėmimus. Siekiame, kad kauniečiams visa tai nieko nekainuotų. Taip pat ir stovyklos neturėtų pareikalauti didelių išlaidų. Tikiu, kad visi norintieji tikrai nenuobodžiaus, o iš arčiau susipažinę su naujomis veiklomis, galbūt sieks tęsti jas ir po vasaros atostogų“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vicemerės koordinuojama Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“ šiemet iš miesto biudžeto skyrė 190 tūkst. eurų, dalinai finansuodama nevyriausybinių organizacijų projektus, skirtus rengti vasaros poilsio stovyklas. Tai turėtų ženkliai sumažinti jų kainą, kad kokybiškas vaikų poilsis per atostogas būtų prieinamas visoms kauniečių šeimoms.

Tuo tarpu nemokami dienos užsiėmimai organizuojami Kauno miesto biudžetinėse kultūros, švietimo ir sporto įstaigose – mokyklose, teatruose, muziejuose, bibliotekose bei kitose meno ir sporto organizacijose. Dienos stovyklos vyks darbo dienomis ir truks nuo dviejų iki maždaug keturių valandų.

Užsiėmimai ir vasaros stovyklos startuos birželio mėn., vos pasibaigus mokslo metams (pradinukams – nuo birželio 10 dienos, o vyresnių klasių moksleiviams – nuo birželio 25 dienos).

Registruojantis labai svarbu įvertinti vaikų sveikatą, atsižvelgti į jų pomėgius ir objektyviai pasverti savo galimybes bei rinktis tik tuos užsiėmimus, kuriuos poilsiaujantys moksleiviai išties pareigingai lankys. Tuomet į likusias laisvas vietas galės patekti daugiau mažųjų kauniečių. Registracija internete vyksta adresu vasara.kaunas.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!