Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 6 gegužės d. 11:51
Projektas „Vilnius skaito“ buria vilniečius skaitymo rekordui ir kviečia į renginį

Foto: unsplash.com

Projektas „Vilnius skaito“ gegužės 7 dieną, antradienį, 18 val. kviečia visus mylinčius knygas prie Vilniaus geležinkelio stoties, kur šiuo metu yra įsikūrusi „Vilnius skaito“ ir „Vilnius Connect“ skaitykla. Čia, skaitymui paruoštose vietose, bus siekiama surinkti daugiausiai skaitančių žmonių vienoje vietoje Vilniaus mieste bei oficialiai užfiksuoti rekordą, parodant visai Lietuvai (gal net ir pasauliui), kad Vilnius yra skaitantis ir knygas mylintis miestas, o atsinaujinantis Stoties rajonas – bendruomeniškas ir atviras kultūrai.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Vilniaus geležinkelio stotyje ir jos prieigose įrengtose erdvėse bus siekiama rekordo, o po jo lauks susitikimai su mėgstamais rašytojais, rašančiais apie Vilnių – Dariumi Pocevičiumi, Sonata Šulce, Mariumi Marcinkevičiumi, savo kūrybą skaitys jaunoji poetų ir rašytojų karta – Lina Buividavičiūtė, Greta Ambrazaitė, Marijus Povilas Martynenko, Mantas Balakauskas, Jurga Tumasonytė.

Debiutuojačios rašytojos Lauros Švedaitės knygos „Laiškai hipokampui“ trumpuosius, kultūrinių nuorodų, humoro, ironijos prisodrintus tekstus-laiškus iš popieriaus išgyvendins džiazo atlikėja, kompozitorė, pianistė Ieva Baranauskaitė.

Vaikai kviečiami į kūrybines paršelių ir karvių gaminimo dirbtuves su gražiausios knygos vaikams „Sivužas“ iliustratore Lina Dūdaite. O kad būtų dar smagiau, aktorė Daiva Rudytė paskaitys keletą naujų istorijų apie Paršelio ir karvės Adelaidos nuotykius.

Draugų kompanijos, mokymo įstaigos, organizacijos kviečiamos burtis ir su knyga atkeliauti į knygų mylėtojų šventę. Skaitymo rekordo dalyviai gaus specialų „Skaitymo rekordininko“ diplomą, antspaudą į atsineštą knygą ir galės įsiamžinti prie fotosienos-knygos bei gauti savo nuotrauką atminimui. Visus renginio dalyvius vaišins „Merrild“ kava.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!