Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 4 birželio d. 16:23
LATGA „Auksinį liūtą“ Venecijos bienalėje pelniusioms autorėms skyrė premijas

Lietuvos paviljono atidarymas 58-ojoje Venecijos bienalėje. | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas

Antradienį Asociacijos LATGA taryba nusprendė skirti premijas trims šiuolaikinės operos „Saulė ir jūra“ autorėms – Asociacijos LATGA narėms – kompozitorei Linai Lapelytei, rašytojai ir dramaturgei Vaivai Grainytei bei režisierei ir scenografei Rugilei Barzdžiukaitei. Visoms kūrėjoms bus išmokėtos po 3000 Eur siekiančios premijos.

Lietuvos paviljonui 58-ojoje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pirmą kartą istorijoje skirtas pagrindinis bienalės apdovanojimas – „Auksinis liūtas“. Jo nusipelnė trys Lietuvos menininkės L. Lapelytė, V. Grainytė ir R. Barzdžiukaitė, kurių opera „Saulė ir Jūra“ rodoma istoriniame Venecijos arsenale, karo jūrų laivyno (Marina Militare) teritorijoje esančiame Magazzino No.42 pastate, kur gegužę duris atvėrė ir iki vėlyvo rudens veiks mūsų nacionalinis paviljonas. Asociacijos LATGA premijos skiriamos asmeniškai pačioms kūrėjoms, o ne nacionalinio paviljono išlaikymo išlaidoms padengti.

Susiję:

„Visų pirma, dar kartą noriu pasveikinti visos asociacijos vardu šias puikias menininkes už Lietuvos vardo garsinimą tarptautinėje meno erdvėje. Tai tikrai labai svarbus įvertinimas ne tik joms pačioms, bet ir visam Lietuvos meno laukui, bei neginčytinas įrodymas, kad mūsų šalies autorių kūriniai yra aktualūs ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio mastu. Labai didžiuojamės savo narėmis ir linkime joms kūrybinės sėkmės ateityje“, – komentavo Asociacijos LATGA prezidentas prof. Teisutis Makačinas.

Visos trys menininkės yra beveik 5 tūkstančius įvairių sričių autorių vienijančios Asociacijos LATGA narės. Jas ši organizacija tarptautinių sutarčių pagrindu atstovauja ir užsienio šalyse. Šiuo metu Asociacija LATGA turi sutartis su 155 kolektyvinio autorių teisių administravimo bendrijomis visame pasaulyje.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!