Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 7 birželio d. 12:31
Bijūnų jūra vilioja į VDU Botanikos sodą Kaune

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „Kosmos“

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas Kaune ragina suskubti atvykti pasigrožėti kvapniais ir prašmatniais žiedais – beveik vienu metu sužydo skirtingos bijūnų veislės, o karštos dienos gerokai patrumpins jų žydėjimo trukmę.

„VDU Botanikos sodo ekspozicijoje auginame apie 300 bijūnų kolekcinių numerių. Kolekciją sudaro žoliniai, sumedėję ir tarpsekcijiniai (žolinių ir sumedėjusių bijūnų hibridai) bijūnai. Didžiuojamės išskirtinėmis ir retomis lietuviškos selekcijos veislėmis: auginame ir saugome augalų nacionaliniams genetiniams ištekliams (ANGI) priskirtas dvidešimt penkias Jono ir Emilijos Tarvydų sukurtas veisles bei devyniolika Onos Skeivienės išvestų veislių“, – sakė VDU Botanikos sodo vyresn. botaninių kolekcijų kuratorė Žibutė Baškienė.

VDU Botanikos sodo bijūnų ekspozicijoje lankytojai išvys tiek seniausias (1846 m.) išvestas Reine des Roses, tiek naujas veisles. Lankytojus žavi Patio grupės bijūnai: ypatinga žemaūgių bijūnų, pavadintų didžiausių pasaulio sostinių vardais, grupė. VDU Botanikos sode auga London, Moscow, Madrid ir kt. šios grupės bijūnai. Įspūdingo dydžio baltais žiedais akina rusų selekcijos veislė Jubileinij GBD.

„Vilniaus galerija“ primena, kad žymusis impresionistas Klodas Monė turėjo didžiulę aistrą sodininkystei, ir kviečia apie tai skaityti čia.  

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „Agida“

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „John van Jeeuwen“

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „Venus“

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „Agida“

Baltažiedis bijūnas (paeonia lactiflora) „Eva“

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!