Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 1 liepos d. 20:20
Juodkrantės kurorto dienose – programa nuo saulėtekio iki saulėlydžio

Foto: unsplash.com

Liepos 5-7 dienomis Juodkrantėje vyksiančiose kurorto dienose susijungs istorijos ir marių krantai. Tris dienas iš eilės atgims visoje Europoje pamėgto kurorto XIX-XX amžiaus sandūros dvasia. Šventės metu kerinčius saulėlydžius kvies stebėti gongų garsai, vilų kvartale lauks poezijos vakarai, o užsukti į menų promenadą vilios gatvės artistų pasirodymai ir jaukūs koncertai.

Veiklos tiek šeimoms, tiek aktyvaus gyvenimo būdo mylėtojams

Šventės metu Juodkrantės gyventojų bei miesto svečių dėmesį trauks Šiuolaikinė mugė. Šioje mugėje veiklų ras ir madų, ir sveiko gyvenimo būdo mylėtojai, ir šeimos su vaikais.

Mugėje veiksiančioje Dizaino alėjoje visi, kurie vertina ir puoselėja grožį, galės įsigyti meno dirbinių, aksesuarų bei dizainerių kūrinių, papuošalų. Sveikatos saloje susiburs gyduoliai, sveikų produktų ir natūralios medicinos atstovai, masažuotojai. EKO turgelyje bus prekiaujama sertifikuotuose ūkiuose pagamintais produktais. Kuršių marių pakrantėje įsikurs Menų promenada bei įvairiausios dirbtuvėlės, o pačius mažiausius šventės svečius užliūliuos Lopšinių parkas.

Liepos 5 dieną Juodkrantės lankytojai bus kviečiami į doc. dr. Nijolės Strakauskaitės knygos „Juodkrantės kurorto „aukso amžius“: nuo susikūrimo XIX a. viduryje iki katastrofos 1945 m.“ pristatymą, senojo prabangaus Juodkrantės (Schwarzort) kurorto atmosferą kurs kafijos gėrimo ceremonija bei pasivaikščiojimas su gidu vilų kvartalo takais.

Masažų meistras Kęstutis Mingėla liepos 5 ir 6 dienomis norintiems atliks „kūno konsultacijas“ ir asmeniškai kiekvienam apsilankiusiajam parinktą masažą – holistinį, klasikinį, gydomąjį, siatsu, Tibeto dubenų ar Marma.

Pasitikti saulę liepos 6 ir 7 dienomis renginio svečiai bus kviečiami ryto mankštose. Šios bus skirtos tiek ramesnio, tiek aktyvesnio sporto gerbėjams. Rytas prasidės su Tai či, tęsiamas jogos užsiėmimais, o apšilus užbaigiamas energingosiomis Zumbos treniruotėmis. Juodkrantės kurorto lankytojai savo jėgas taip pat galės išbandyti banglenčių ir irklenčių pamokose, apsilankyti daugybėje kitų veiklų.

Liepos 6 dieną trijose Juodkrantės vietose vyks Būgnų rato užsiėmimai, kurie kvies savyje pažadinti gamtos jėgą.

Mindaugo karūnavimo dienos metu pajūryje taip pat bus galima sudalyvauti edukacinėje ekskursijoje „Gintaro gaudymo paslaptys“. Ten gintaristams palankaus vėjo ekskursijos dalyviai lauks kartu su gidu Igoriu Osnač.

Liepos 6-osios naktį įvyks Naktinis plaukimas laiveliais. Prie šio plaukimo raginami prisijungti visi pamario krašto laivelių savininkai.

Koncertinėje programoje – garsiausi Lietuvos atlikėjai

Atsipalaiduoti po gausybės dieninių užsiėmimų vakarais bus galima su muzikos, mados, teatro ir netgi cirko pasirodymais.

Juodkrantės kurorto dienose šventės dalyviai išvys studijos „Le Artist“ gatvės teatro ir cirko šou, uostamiesčio rūbų dizainerės Sonatos Žiži mados kolekcijos pristatymą, aktorės Eglės Jackaitės muzikos ir poezijos improvizacijų vakarą „Jausmų džiazas“.

Liepos 6 d. 21 val. Juodkrantės kurorto dienų dalyviai kartu su Justinu Jaručiu, Edgaru Lubiu, Kazimieru Likša, atlikėjomis Daile ir Justina bei viso pasaulio lietuviais sugiedos Tautišką giesmę, iš karto po to – 21.30 val. Justino Jaručio akustinis koncertas.

Muzikinėje programoje taip pat bus galima išgirsti Darių Žvirblį, Eveliną ir Gytį Šimelionius, Ingają, Synthgirl I-reną bei DJ Vladą.

Renginių programa

PENKTADIENIS (07-05)

14.00 – 00.00 Lopšinių parkas. Marių pakrantės pieva

14.00-18.00 Surfstyle.lt irklenčių ir banglenčių pamokos. Paplūdimys ties centrine gelbėtojų stotimi

14.00 – 22.00 Dizaino alėja – Sveikatos sala – EKO turgelis. Marių pakrantė

16.00 – 22.00 Menų promenada. Artistų pasirodymai ir pramogos vaikams. Marių krantinė ties Raganų kalno įėjimu

16.00 – 22.00 Kurorto gydykla. Kūno konsultacijos ir masažai. Kęstutis Mingėla, konsultuoja ir kviečia išbandyti įvairius masažus: holistinį, klasikinį, gydomąjį, Shiatsu, Tibeto dubenų ir Marma masažus. Sveikatos sala

17.30 Oficialus kurorto šventės atidarymas Liudviko Rėzos kultūros centre (L. Rėzos g. 8 B).   Doc. dr. Nijolės Strakauskaitės monografijos „Juodkrantės kurorto „aukso amžius“: nuo susikūrimo iki XIX a. viduryje iki katastrofos 1945″ pristatymas

18.30 Kafijos gėrimo ceremonija. Šalia Vilos Monbijou (Kalno g. 26)

19.00 Sonatos Žiži kolekcijos pristatymas. Vila Monbijou (Kalno g. 26)

20.00 „Jausmų džiazas“ – poezijos ir muzikos vakaras. Liudviko Rėzos kultūros centro (L. Rėzos g. 8 B) kiemelyje  gražiausias lietuvių ir užsienio poetų eiles, jausmingas dainas atlieka aktorė Eglė Jackaitė. Svaiginančias muzikines improvizacijas – džiazo virtuozas Vytautas Labutis

21.00 Pasivaikščiojimas su gidu po Vilų kvartalą. Pradžia Liudviko Rėzos kultūros centro (L. Rėzos g. 8 B) kiemelyje

21.00– 00.00 Koncertas Marių scenoje. Dailė ir Justina, Darius Žvirblis, Evelina ir Gytis Šimelioniai, Synthgirl I-rena

21.30 „Le artist“ pasirodymas. Menų promenada ties Raganų kalno įėjimu

22.00 – 23.00 Saulės palydėjimas su Linu Švirinu ir Gongų garsais ant jūros kranto. Paplūdimys ties centrine gelbėtojų stotimi

ŠEŠTADIENIS (07-06) 

09.00 – 00.00 Lopšinių parkas. Marių pakrantės pieva

09.00 Tai či. Marių scena

10.00 Joga. Marių scena

11.00 Zumba. Marių scena

10.00 – 22.00 Dizaino alėja – Sveikatos sala – EKO turgelis. Marių pakrantė

10.00 – 20.00 Kurorto gydykla. Kūno konsultacijos ir masažai. Kęstutis Mingėla, konsultuoja ir kviečia išbandyti įvairius masažus: holistinį, klasikinį, gydomąjį, Shiatsu, Tibeto dubenų ir Marma masažus. Sveikatos sala

Būgnų ratas su Jotvilu Švirinu

12.00 Ievos kalnas   14.00 Raganų kalnas    18.00 Marių scena

10.00-18.00 Surfstyle.lt irklenčių ir banglenčių pamokos. Paplūdimys ties centrine gelbėtojų stotimi

12.00-20.00 Baidare.com jūrinių baidarių pamokos marių krantinėje

15.00 Edukacinė ekskursija „Gintaro gaudymo paslaptys“. Gidas – Igoris Osnač. Paplūdimys prie jūros. Būtina išankstinė registracija el.p.: hi@creators.lt

16.00 – 22.00 Menų promenada. Artistų pasirodymai ir pramogos vaikams. Marių krantinė ties Raganų kalno įėjimu

18.00 Pasivaikščiojimas su gidu po Vilų kvartalą. Pradžia Liudviko Rėzos kultūros centro (L. Rėzos g. 8 B) kiemelyje

17.00, 19.30 ir 23.00 „Le artist“ pasirodymas Menų promenadoje ties Raganų kalno įėjimu

19.00 – 00.30 Koncertas Marių scenoje. Ingaja, Kazimieras Likša, Edgaras Lubys, Justinas Jarutis

21.00 Koncerto dalyvių ir viso pasaulio lietuvių Tautiškos giesmės giedojimas Marių scenoje

22.00 – 23.00 Saulės palydėjimas su Linu Švirinu ir Gongų garsais ant jūros kranto. Paplūdimys ties centrine gelbėtojų stotimi

23.00 Naktinis plaukimas laiveliais

23.00 Vinilo bangos su Mindu (Diskonektai). Marių scena

SEKMADIENIS (07-07)  

09.00 – 16.00 Lopšinių parkas. Marių pakrantės pieva

09.00 Tai či. Marių scena

10.00 Joga. Marių scena

11.00 Zumba. Marių scena

10.00 – 16.00 Dizaino alėja – Sveikatos sala – EKO turgelis. Marių pakrantė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!