Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 22 liepos d. 23:33
Spektaklyje pagal Kazio Sajos kūrinį kviečia tyrinėti moters ir vyro vaidmenis šeimoje

Pranešimo spaudai nuotr.

Šią vasarą Užupio dramos teatras dar du kartus rodys spektaklį pagal Kazio Sajos dramą „Mėšlungis“ apie tikrus moters ir vyro jausmus. Raide N-18 pažymėtas spektaklis kalba apie meilę ir katarsį, ištikimybę ir išdavystę, švelnumą ir mirtį, rašoma pranešime spaudai.

K. Sajos dramoje „Mėšlungis“ meilės motyvas yra priemonė atskleisti ribotiems mūsų socialiniams santykiams, statiškiems moters ir vyro vaidmenims šeimoje. K. Sajos veikėjai – Elija ir Vytautas Kentra – neseniai santuokos įžadus priėmę jaunuoliai, pjesėje įkūnija Sizifo vaidmenį. Niekaip nesugebantys užridenti savo akmens, pakeisti savo santykių situacijos – vis krenta žemyn į nesusikalbėjimo, vienatvės, gailesčio sau ir neapykantos kitam liūną. K. Sajos dramos veikėjai įkalinti savo pačių santuokoje – kalėjime, kurio sienų nė vienas nebeįstengia nugriauti. Mėšlungis pjesėje – ne tik santykių metafora, tai būsena einanti su mumis iš kartos į kartą.

Pranešimo spaudai nuotr.

„Statyti „Mėšlungį“ pasirinkau ne atsitiktinai, Kazys Saja – lietuvių literatūros klasikas. Jo kūriniai yra atviri, jausmingi, turintys plačią potekstę, ir, svarbiausia, tebėra aktualūs šiandien. Tikros tiesos, kad ir kokios jos būtų skaudžios, nesikeičia. Jos kaip brydė eina iš kartos į kartą, primindamos mūsų silpnumą. Norisi suprasti, kodėl gyvendami drauge susvetimėjame, kaip paveikiam vieni kitų likimus, kas slypi už vienas kitam išsakytų žodžių. Tikiu, kad žmogus pilnaverčiai gimsta vėliau negu fiziškai ir miršta anksčiau negu jį ištinka fizinė mirtis“, – pasakoja spektaklio režisierė Rita Urbonavičiūtė.

Spekaklis bus rodomas liepos 30 d. (antradienį.) 18 val. ir rugpjūčio 21 d. (trečiadienį) 18 val. Teatro Saloje, (S. Stanevičiaus g. 24, Vilnius).

Spektaklio režisierė, scenografė – Rita Urbonavičiūtė, dailininkė – Linda Vinciūnienė, vaidina: Linas Barauskas, Rasa Strauzaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!