Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 19 rugpjūčio d. 16:37
„Sostinės dienų“ programoje – renginiai vaikams, šeimoms ir sporto mėgėjams

Organizatorių nuotr.

Vienas didžiausių miesto festivalių „Sostinės dienos“ į vasaros palydėtuves kviečia ir šeimas su įvairaus amžiaus vaikais, ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjus. Tris dienas – rugpjūčio 30, 31 ir rugsėjo 1-ąją– miesto centrinėse erdvėse skambės mažųjų vilniečių klegesys, džiuginantis kiekvieno širdį, o pulso dažnius intensyvins nuotaikingos sporto treniruotės. Jeigu išvysite palaimingą ir švelnaus nuovargio nutviekstą vilniečio šypseną, vadinasi, arba jis grįžta iš „Žaidimų ir atrakcijų parko“ arba iš „Vilniaus sporto festivalio“, rašoma pranešime spaudai.  

Skveras prie Karaliaus Mindaugo paminklo ir Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus pavirs į pramogų kupiną „Žaidimų ir atrakcijų parką“. Karuselės, laikinųjų tatuiruočių paišymas, šokinėjimai su guminiais lynais, virtualios realybės palapinės, piešiniai ant veido, vandens baseinai su valtelėmis ir gigantiškais burbulais, kuriuose bus galima pasiplaukioti net nesušlapus, mažųjų ralis su specialiomis automatinėmis mašinėlėmis – visa tai smalsius nenuoramas kviečia išbandyti „Sostinės dienų“ organizatoriai.

Pirmą kartą festivalyje šeimoms bei vaikams skirtame parke bus įrengta „Žaismų“ scena, kurioje visas tris dienas pasirodys aukštus profesionalų įvertinimus pelnę muzikos, teatro ir šokio atlikėjai – Artūro Noviko džiazo mokyklos grupės „Sun Jazz“ ir „Džiaziukai“, Vilniaus teatras LĖLĖ, vokalinis kolektyvas KIVI, Stalo teatras, LRT vaikų choras, grupė „Kūjeliai“, teatras vaikams „Teatriukas“ ir daug kitų puikių meninių kolektyvų.

Išskirtinis „Sostinės dienų“ akcentas mėgstantiems sportinius užsiėmimus – „Vilniaus sporto festivalis“ (daugiau informacijos čia) kviečiantis visus, trokštančius išmėginti sportą.

Organizatorių nuotr.

Nuo rugpjūčio 30 d. popietės iki rugsėjo 1-osios pavakarės Lukiškių aikštėje po atviru dangumi vyks „Vilniaus sporto festivalis“, kurio programoje sporto organizacijų paroda, atviros mankštos, sporto ir sveikatingumo pranešimų zona, susitikimai su sportininkais, geriausi aktyvaus laisvalaikio pasiūlymai. Pirmą kartą festivalio metu išvysite fitneso varžybas „Lithuanian Fitness Challenge“, gatvės gimnastikos čempionatą „Vilnius Street Workout Battle“ ir galėsite žaismingai sudeginti kalorijas „Zumbos“ vakarėlyje.

„Po septynerių metų festivalio organizavimo uždarose patalpose nutarėme pakeisti koncepciją ir sporto festivalį surengti lauke. Vienas iš privalumų yra tai, kad mes būsime dalis didžiulės „Sostinės dienų“ šventės, todėl mūsų renginį pamatys ne vien tikslinė auditorija, bet ir dauguma vilniečių bei miesto svečių“, – teigia VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Sporto festivalio metu mokslininkai ir sveikatingumo lektoriai dalinsis naujausiomis įžvalgomis apie sveiką gyvenseną ir sveikos gyvensenos įpročius, pasaulinės mitybos strategijomis bei sveikatos technologijų tendencijomis. Viena svarbiausių sostinės erdvių Lukiškių aikštė taps įspūdinga, įvairias sportines veiklas siūlančia atvira zona.

 „Sostinės dienos 2019“ vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.  Išsamesnę informaciją apie festivalį rasite čia

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!