Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 6 lapkričio d. 15:27
Paslaptingojo Banksy filmas „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“ klausia, kas yra tikras menas

Kadras iš filmo.

Kiekvienas yra menininkas, bet tik menininkai tai žino? Filmas „Exit through the gift shop“ įrodys, kad šis šūkis nėra visai teisingas.

Oskarui nominuotoje dokumentinėje juostoje dėmesys sutelkiamas į dėl filmavimo pamišusį prancūzą, vardu Thierry Guetta. Jaunas vyras filmuoja absoliučiai viską: gatves, žmones, kiekvieną savo ir aplinkinių kasdienybės judesį, visą parą nepaleisdamas iš rankų kameros. Vieną dieną jis netikėtai įamžina savo gatvės meną kuriantį draugą, šitaip užfiksuodamas tuomet dar daugeliui nežinomos meno rūšies pradžią.

Thierry akiratyje atsiduria bene visi žymiausi grafičių atstovai, galiausiai, net ir pats Banksy – garsiausias pasaulyje gatvės meno kūrėjas, kurio tapatybė niekam nežinoma iki šiol. Šis įkvepia Thiery sukurti dokumentinį filmą apie gatvės meno atsiradimą ir jo istoriją, tačiau įsitikinęs, kad prancūzo sugebėjimai niekam tikę, pats imasi režisūros. Tuo tarpu Thierry nusprendžia tapti gatvės meno kūrėju, be atodairos štampuodamas vieną darbą po kito…

Šis filmas priverčia ne tik spėlioti apie Banksy tapatybę (ar gali būti, kad Banksy ir Thierry Guetta yra tas pats asmuo?), bet ir kvestionuoja meno sąvoką. Kas, kada ir kodėl tampa menu? Kas yra menininkas? Ar gatvės kūryba yra menas? Žiūrėkite ir įsitikinsite, kad gatvės kultūra – ne vien terlionės ant miesto pastatų sienų.

IMDb: 8,0

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!