Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 16 rugsėjo d. 19:00
Galerijoje „Arka“ – Raimondo Gailiūno tapybos darbų paroda

R. Gailiūnas, „Miško istorijos Nr. 8“, 2019 m.

„Visas mano gyvenimas yra suvokti man užduodamus klausimus. Tik tai man yra tapyba“, – sako į Vilnių su naujausiais tapybos darbais sugrįžtantis vienas paslaptingiausių šiuolaikinių Lietuvos menininkų – Raimondas Gailiūnas. Rugsėjo 19 dieną, ketvirtadienį, 18.00-20.00 val. galerijoje „Arka“ vyks jo tapybos parodos „Neramus“ atidarymas.

Gyvendamas toli nuo meno centrų, menininkas perkelia ant drobės šių dienų gyvenimą – jo ryškiuose, kūniškuose paveiksluose nugula asmeninės istorijos, citatos iš senųjų religinių paveikslų bei fotografijos, šiuolaikinių medijų įpiršti vaizdai.

R. Gailiūnas, „Pasakojimai iš šalutinio kiemo – skiriama mažutėliui Nr. 3“, 2019 m.

Ši paroda – tai pasakojimas apie neramias šiuolaikinio žmogaus vidines būsenas. Raimondo Gailiūno paveikslai perteikia tą nerimą, pasimetimą, laviravimą beprotybės prieangyje, išėjimą „už ribos“. Autentiškas menininko atsivėrimas, gestinė tapyba, dideli drobių formatai – tai, ko pasiilgęs lietuvių tapybos tradicijas vertinantis žiūrovas.

Parodai atrinkta daugiau nei 60 tapybos darbų. Jie pasklis visose galerijos salėse pasakodami šešis neramius pasakojimus, sąlyginai pavadintus tokiais vardais: „Prisikėlimai ir kilimai“, „Būtybės šalia manęs“, „Vilties saulės“, „Šalutinis kiemas“, „Trofėjai“, „Vidinės chimeros“. Visi tapybiniai pasakojimai jungiasi į vieną nuoseklią Raimondo Gailiūno studijoje pastaraisiais metais kurtą istoriją.

Parodos kuratorė – menotyrininkė Dr. Rasa Žukienė. Parodos architektūrą kuria architektė Ieva Cicėnaitė. Paroda veiks iki spalio 9 d.

R. Gailiūnas, „Šalutinės gatvės pasakojimas“, 2018 m.

Daugiau šią savaitę šalies miestuose vykstančių parodų rasite „Vilniaus galerijos“ sudaromame parodų kalendoriuje

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!