Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 2 gruodžio d. 09:51
10 Europos muziejų, kuriuose verta apsilankyti kartu su vaikais

Foto: unsplash.com

Toli gražu ne kiekvienas muziejus sudomins vaikus, ypač pačius mažiausius. Vis dėlto daugybė įstaigų vis dažniau koncentruojasi į įvairaus amžiaus lankytojus ir jų poreikius. Siūlome apsilankyti dešimtyje muziejų, kurie pažinti pasaulį kviečia ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus.

10. Eureka! (Halifaksas, Jungtinė Karalystė)

Tai vienas iš nedaugelio šiame sąraše esančių muziejų, išskirtinai sukurtas būtent vaikams. Čia galima rasti daugiau nei 400 interaktyvių eksponatų, kuriuos galima paliesti bei išbandyti. Skirtingose zonose vaikai susipažįsta su skirtingomis temomis, tokiomis kaip muzika, žmogaus kūnas, miesto institucijos ir panašiai. Muziejus pagrinde skirtas 0-11 metų vaikams.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

 

9. Deutsches Museum (Miunchenas, Vokietija)

Vienas didžiausių pasaulyje mokslo ir technologijų muziejų, įsikūręs Miunchene, Vokietijoje, ir yra puiki vieta turiningai praleisti laiką kartu su vaikais. Šį muziejų kasmet aplanko daugiau nei milijonas mokslo mylėtojų! Vaikai čia gali ne tik išbandyti daugybę interaktyvių eksponatų, bet ir dalyvauti specialiai jiems sukurtose programose, ekskursijose ir net eksperimentuose. Na, o patys mažiausieji gali siausti specialiai vaikams sukurtoje „Vaikų karalystėje“ – vaikų žaidimų aikštelėje.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

8. FRida & freD – Graco vaikų muziejus (Gracas, Austrija)

Dar vienas, išskirtinai vaikams sukurtas muziejus įsikūręs Grace, Austrijoje. Vaikai čia kviečiami dalyvauti eksperimentuose, kurti dirbtuvėlėse, apsilankyti parodose, paišyti bei žiūrėti spalvingus pasirodymus. Svarbiausia, kad viskas pasakojama vaikams suprantama kalba, o eksponatus galima išbandyti ir paliesti. Muziejuje taip pat įsikūręs sodas, duris atveriantis, esant geram orui. Muziejus skirtas 3-12 metų vaikams.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

 

7. Cosmo Caicha (Barselona, Ispanija)

Barselonoje įsikūręs Cosmo Caicha– žymiausias šalies mokslo muziejus, kurį tikrai verta aplankyti kartu su vaikais. Patvinę miškai, įvairūs biologiniai reiškiniai, žemės susikūrimas – tik keletas temų, apie kurias pasakoja muziejaus eksponatai. Verta paminėti, kad čia rasite ir planetariumą, kuriame rodomi filmai ir vaizdai suprantama kalba paaiškina visatos istoriją. Na, o specialiai vaikams skirtos kelios ekspozicijų salės, pilnos žaidimų ir interaktyvių eksponatų.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

 

6. Horniman museum (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Horniman muziejus specializuojasi antropologijoje, gamtos istorijoje ir muzikos instrumentuose. O svarbiausia, jis puikiai pritaikytas vaikams. Būtent jiems skirta speciali zona, kur eksponatus galima liesti ir išbandyti (pavyzdžiui, pagroti instrumentais), ne gana to, čia apstu renginių ir ekskursijų būtent mažiesiems. Na, o jei muziejus išvargins, puiki vieta pailsėti yra muziejaus sodai, kuriuose rasite įvairių statinių, augalų ir net gyvūnų!
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

 

5. Prahos žaislų muziejus (Praha, Čekija)

Prahos žaislų muziejus – vienas didžiausių žaislų muziejų pasaulyje, kuriame eksponuojami skirtingų amžių žaislai tikrai sudomins vaikus. Žaisliniai traukiniai, mašinos, įvairios lėlės,  pliušiniai meškiukai – visa tai tik dalis eksponatų, kuriuos galite rasti muziejuje. Verta paminėti, kad barbių mėgėjai galės pasigrožėti išskirtinai šioms lėlėms skirta erdve. Šis muziejus greičiausiai patiks ne tik vaikams, bet ir jų tėvams – tai bus nostalgiškas sugrįžimas į jų pačių vaikystę.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

 

4. Tropenmuseum Junior (Amsterdamas, Nyderlandai)

Šis, 6-13 metų vaikams skirtas muziejus daugiausiai moko savo lankytojus apie skirtingas kultūras ir tradicijas. Vaikai raginami ne tik klausytis gidų, bet ir aktyviai dalyvauti, liesti eksponatus, pažinti. Lankytojai čia gali dainuoti, piešti ir net gaminti – visa tai daryti jie skatinami, pažįstant naujas kultūras, religijas ir požiūrius. Tropenmuseum Junior buvo įsteigtas 1975 metais ir yra seniausias vaikų muziejus Olandijoje bei vienas seniausių vaikų muziejų Europoje.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

Susiję:

3. Nacionalinis gamtos istorijos muziejus (Paryžius, Prancūzija)

Kaip galima suprasti iš pavadinimo, Paryžiuje įsikūręs muziejus koncentruojasi į gamtos mokslus ir analizuoja jų sąveiką su žmonėmis. Čia įsikūrusi ir specialiai vaikams skirta vaikų galerija. 6-12 metų amžiaus vaikams skirtoje erdvėje mažieji gali įsigilinti į gamtos įvairovę, apžiūrėti galybę smalsumą žadinančių eksponatų ir, žinoma, žaisti. Na, o apžiūrėjus vaikų galeriją, tikrai verta pamatyti ir muziejaus nuolatinę ekspoziciją, kurioje galima susipažinti su biologija, antropologija, botanika ir kitais mokslais.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

Nacionalinis gamtos istorijos muziejus Paryžiuje | pixabay.com nuotr.

 

2. Gamtos istorijos muziejus (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Gyvūnų modeliai, mėlynojo banginio skeletas, amfibijų ir roplių pavyzdžiai, o svarbiausia – dinozaurai… Visa tai palieka neišdildomą įspūdį suaugusiems, o ką jau kalbėti apie vaikus! Būtent todėl, lankantis Londone, tikrai verta užsukti į gamtos istorijos muziejų. Čia organizuojamos specialios programos ir ekskursijos, skirtos ne tik patiems mažiausiems, bet ir vyresnio amžiaus moksleiviams.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

Gamtos istorijos muziejus Londone | pixabay.com nuotr.

 

1. Ötzi Akmens amžiaus kaimelis (Tirolis, Austrija)

Ötzi kaimelis atidarytas 2000-aisiais, prabėgus 10 metų nuo žmogaus, kaip manoma, gyvenusio 3300 metų pr. m. e., mumijos atradimo. Šiandien parke apstu užsiėmimų visai šeimai – čia galima ne tik leistis į nuostabaus grožio pėsčiųjų ir dviračių takus, bet ir maudytis ežere, apžiūrėti kaimelyje auginamus gyvūnus ir paukščius bei paragauti akmens amžiaus maisto gaminių. Maža to, vaikai ir suaugusieji galės daugiau sužinoti apie akmens amžiaus ginklus, būstus bei to laikmečio gyvenimą apskritai. Kadangi dauguma objektų yra po atviru dangumi, geriausia parke apsilankyti vasarą.
Daugiau informacijos apie muziejų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!