Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 9 lapkričio d. 00:52
Paaiškėjo konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ laimėtojas

Nugalėtojos Sandros Strele kūrinys „Nostalgia“ | Organizatorių nuotr.

Penktadienį paaiškėjo „Jaunojo tapytojo prizo“ (Young Painter Prize, YPP) laimėtojas. Pagrindinis prizas šiais metais atiteko latvei Sandrai Strele.

Nugalėtojai skirtas beveik 5 000 Eur vertės prizas, kurį sudaro dviejų mėnesių rezidencija SomoS meno centre Berlyne, piniginis prizas bei galimybė surengti personalinę parodą sostinės „Pamėnkalnio“ galerijoje. Vienas svarbiausių akcentų – konkurso nugalėtojos kūrinys papildys Lietuvos dailės muziejaus, Nacionalinės dailės galerijos tapybos fondus, kuriuose jau yra saugomi ir visų dešimties ankstesnių Jaunojo tapytojo prizo laimėtojų darbai.

Kaip ir kasmet, dalis menininkų buvo apdovanoti ir papildomais prizais. Galerija „The Rooster“ projekto finalininkei Eglei Norkutei skyrė paskatinamąją premiją „The Rooster Open“, kuri menininkei suteikė galimybę dirbti su galerija, rengiant personalinę parodą.

Eglė Norkutė, „Art and collectibles“ | Organizatorių nuotr. 

Tuo metu kūrybinė agentūra „Autoriai“ skyrė „Special mention“ prizą, kurio vertė – 750 Eur. Laimėtoją rinko specialiai suformuota tarpdisciplininė žiuri. Šių metų prizas atiteko latviui Arnolds Andersons.

Vienas svarbiausių projekto Jaunojo tapytojo prizas tikslų – sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus Baltijos šalyse. Šio tikslo siekdami, kaip ir kiekvienais metais, projekto organizatoriai suburia tarptautinę vertinimo komisiją, kurią sudaro įvairių sričių meno profesionalai: galerininkai, kolekcininkai, menotyrininkai, menininkai ir kuratoriai. Šių metų konkurso darbų parodą iki gruodžio 7 d. galima pamatyti Vilniuje, VDA parodų salėje „Titanikas“.

Primename, kad praeitais metais pagrindinį prizą laimėjo lietuvė Monika Plentauskaitė.

2019 metų konkurso finalininkų darbus pamatysite žemiau esančioje fotogalerijoje, 2018 metų finalininkus rasite čia

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!