Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 27 lapkričio d. 22:40
Lietuvos rašytojų sąjunga kviečia į kūrybines performanso dirbtuves

Pranešimo spaudai nuotr.

Lapkričio 28 d., ketvirtadienį, 14-17 val. Lietuvos rašytojų sąjunga (K. Sirvydo g. 6,  Vilnius) kviečia dalyvauti menininkų-režisierių Beatričės Bukantytės ir Rastko Novaković kūrybinėse performanso dirbtuvėse.

Ronaldas Firbankas (1886-1926) – spalvingas anglų rašytojas: gėjus, modernistas, eksperimentuotojas, sukūręs savitą, glaustą ir ironišką stilių. Būdamas kosmopolitiškas bohemietis, Firbankas kritiškai vertino savo gimtąją Angliją ir Britanijos Imperiją bei su precizišku tikslumu skrodė visuomenės ydas. Firbankas yra svarbus, kaip vienas pirmųjų homoseksualų autorių balsų ir kaip subtilios bei keistos komedijos meistras.

Kūrybinėse dirbtuvėse išmėginsite keletą vaidybos (atlikimo) technikų, žaidimų ir situacijų iš „Kaprizo“, kurio veiksmas vyksta visą naktį veikiančioje „Kleopatros“ kavinėje, įkvėptoje bohemiškos 1920-ųjų atmosferos.

Dirbtuvės skirtos bet kokio amžiaus suaugusiems, besidomintiems performanso/atlikimo menais, sceninė patirtis dalyviams nėra būtina. Rekomenduojama dėvėti laisvus, kasdienius drabužius, nes (pagal kiekvieno galimybes) bus judama erdvėje.

Užsiėmimas vyks anglų kalba, jo metu bus galima pasivaišinti arbata ir užkandžiais.

Būtina dalyvių registracija el. paštu: beatrice.bukantyte@gmail.com.

Beatričė Bukantytė – performerė, atlikėja ir fotografė, kurios praktika laviruoja tarp eksperimentinio performanso, judesio ir vizualios išraiškos. Jos atlikimo praktikoje atsispindi butoh šokio filosofija, balso ir judesio improvizacija. B. Bukantytė dažnai bendradarbiauja su įvairiais menininkais ar jų kolektyvais.

Rastko Novaković – Londone gyvenantis ir dirbantis menininkas ir filmų kūrėjas. Per paskutinius 18 metų jis sukūrė virš 50 autorinių video darbų: nuo 1 minutės trukmės lyrinių filmų iki pilno metro dokumentikos, eksperimentinių ir hibridinių filmų, instaliacijų, muzikinių klipų ir daugiaplatformių video darbų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!