Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 14 gruodžio d. 21:50
Kultinė garsiųjų režisierių brolių Koenų juosta atskleidžia pragarišką Holivudo pusę

Kadras iš filmo.

Rubrikoje „Filmai apie meną“ – kultinė garsiųjų režisierių brolių Coenų juosta „Bartonas Finkas“.

Filme pasakojama apie Niujorko dramaturgą Bartoną Finką (akt. John Turturo), atvykusį išbandyti laimės negailestingoje Holivudo kino industrijoje. Pasirodo, ne viskas čia rožėmis klota. Svetimame mieste vyras iškart susiduria su nemalonumais: reikliais kino industrijos atstovais, įkyriais ir triukšmingais apytuščio viešbučio, kuriame apsigyvena, kaimynais, o taip pat ir kūrybine krize, rašant užsakytą scenarijų. Kaip broliams Coenams ir būdinga, ši subtiliai komiška juosta apipinta kriminalinėmis gijomis, suktomis mįslėmis bei ramybės neduodančiais galvosūkiais, iš kurių aišku tik viena – Holivude gyvenimas greitai gali tapti tikru pragaru.

Trims Oskarams nominuotas, didžiulės sėkmės Kanų kino festivalyje sulaukęs ir ten „Auksinę palmės šakelę“ pelnęs kūrinys yra dar vienas įrodymas, kad kūryba yra tiek fiziškai, tiek psichologiškai sekinantis, o kartais net ir iš proto varantis procesas.

Jei jums patiks šis filmas arba jį jau matėte ir ieškote kažko panašaus, būtinai pažiūrėkite anksčiau rubrikoje rekomenduotą kino juostą „Adaptacija“, pasakojančią apie dar vieną įkvėpimo ieškantį ir su holivudinio gyvenimo problemomis kovojantį kino filmų scenarijų rašytoją Čarlį Kaufmaną.

IMDb: 7,7

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!