Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 23 gruodžio d. 22:23
Populiarią Šiaulių ekskursiją pagal R. Kmitos romaną papildys žaidimas

Pranešimo spaudai nuotr.

Rašytojas Rimantas Kmita savo paauglystės išdaigas ir nuotykius aprašė popromane „Pietinia kronikas“, kuris gavo ir geriausios metų knygos apdovanojimą. Romano motyvais sukurta eksursija „Pietinia kronikas. Gyvai“ nepraranda susidomėjimo ir populiarumo, o orientavimosi žaidimas – naujiena. Jis vyks gruodžio 27 d. 18 val.

Tarp žiemiškiausių metų švenčių, kai pilvuose vartosi baltosios mišrainės ir silkė, labai gerai pajudėti. Šiaulių turizmo informacijos kartu su Šiaulių skautais sukūrė orientavimosi žaidimą „Per šventes – į Pietinį“, kuriame smagios užduotys, ištraukos iš romano ir puikūs prizai geriausiai pasirodžiusiems, rašoma pranešime spaudai.

„Šiaulių Pietinis yra vienas ryškiausių miesto rajonų. Tai tarsi miestas mieste – su savo taisyklėmis, savitais mikrorajonais, giliai atmintyje įsirėžusiais parduotuvių ar kitų įstaigų pavadinimais. Todėl į šį žaidimą pažiūrėjome kiek netradiciškai, juk šventės“, – pasakojo Centro atstovai.

Kadangi žaidimas vyks spalvingą istoriją turinčiame miegamajame rajone, prizai – taip pat ne patys kasdieniškiausi. UAB „Militarija plius“ dovanoja dvi kuprines ir nerūdijančio plieno gertuvę. O saldžiausias miesto muziejus – „Rūtos“ šokolado – dovanoja apsilankymus muziejuje.

Orientavimosi žaidime naudojama „Action Bound“ programėlė, kurią reikia jau turėti telefone (kaip ir pilnai įkrautą bateriją).

Komandos ir pavieniai žaidėjai kviečiami registruotis el. paštu tickomunikacija@visitsiauliai.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!