Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 6 vasario d. 18:04
Intriguojančioje dramoje „Geriausias pasiūlymas“ – spąstai užkietėjusiam kolekcionieriui

Kadras iš filmo.

Italų režisieriaus Džiuzepės Tornatorės filmas „Geriausias pasiūlymas“ pasakoja apie pagyvenusį meno kolekcionierių ir patyrusį aukcionierių Virdžilą Oldmaną, savo namuose kaupiantį slaptą ir ypač vertingą meno kūrinių kolekciją.

Jis – užkietėjęs snobas, kurio gyvenimas apsiverčia, kai paslaptinga moteris kreipiasi į vyriškį su prašymu tarpininkauti, parduodant jos šeimos vertybes. Ilgainiui besislapstanti klientė sužadina Virdžilo smalsumą ir jausmus. Kur link veda keisti dviejų neįprastų žmonių santykiai?

Priešingai nei ankstesni mūsų rubrikoje „Filmai apie meną“ rekomenduoti filmai, „Geriausias pasiūlymas“ yra visiškai išgalvota istorija. Vis dėlto jos objektu taip pat yra menas ir kūryba, filme narpliojamas žmogaus ir meno kūrinio santykis, keliamas autentiškumo klausimas, kvestionuojamas pačios kūrybos ir meno tikslas.

IMDb7,8

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!