Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 28 sausio d. 23:01
Vasarį sostinėje meno mylėtojus į muziejus veš nemokamai (SU-MENĖK maršrutas)

Organizatorių nuotr.

Jau antrus metus sostinės savivaldybė kviečia vilniečius ir miesto svečius sumenėti – kiekvieną vasario savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio, po Vilnių kursuos du specialiai paženklinti nemokami autobusai, kuriais bus galima aplankyti net 25 Vilniaus šiuolaikinio meno galerijas ir muziejus. Šiuo maršrutu nemokamai vežama sausio 31–vasario 2 d., vasario 7–9 d., 14–16 d., 21–23 d. bei vasario 28 – kovo 1 d. Daugelyje akcijoje dalyvaujančių galerijų ir muziejų bus paruoštos specialios vasario mėnesio programos – parodas bus galima apžiūrėti kartu su menininkais, kuratoriais ar gidais, taip pat vyks kūrybinės dirbtuvės, koncertai, specialūs kino seansai.

„Kai prieš metus inicijavau šį projektą, norėjosi, kad vieną tamsesnių metų mėnesių, kai baigiasi žiemos švenčių šurmulys, Vilniuje gyvenimas nesustotų, visi ir toliau trauktų iš namų į miestą, o žiemą didžiausiais traukos taškais taptų įdomios ir turinčios ką parodyti sostinės galerijos, muziejai. Ir mums pavyko – pernai vasarį lankytojų srautai meno galerijose savaitgaliais išaugo iki 8 kartų. Smagu matyti, kaip vilniečiai ir miesto svečiai įsitraukia į šią meno šventę, „sumenėja“. Kviečiu ir šiemet leistis į meno pažinimą, per mėnesį specialiu nemokamu maršrutu aplankyti visas 25 meno erdves“, – kviečia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Organizatorių nuotr.

Žodžiu SU-MENĖTI vadinamas jausmas ir poveikis, kurį sukelia menas. Važiuojant specialiai akcijai SU-MENĖK parengtu maršrutu bus galima apsilankyti Nacionalinėje dailės galerijoje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Literatų gatvėje, VGMC galerijoje „Kairė-dešinė“, projektų erdvėje „Editorial“, Užupio meno inkubatoriuje, Jono Meko vizualiųjų menų centre, galerijoje „Menų tiltas“, Lietuvos meno pažinimo centre „Tartle“, galerijoje „Arka“, Šiuolaikinio meno centre bei jo skulptūrų kieme, galerijoje „terra recognita“, VDA galerijoje „Artifex“, urbanistinio meno galerijoje „Open Gallery“, tolerancijos centre ir Samuelio Bako muziejuje, MO muziejuje bei MO skulptūrų sode, galerijose „Meno niša“, „Vartai“, taip pat Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, Pamėnkalnio, „The Rooster Gallery“ bei „(AV17) Gallery“ galerijose.

Specialiai paženklinti autobusai numatytomis datomis SU-MENĖK maršrutu kursuos nuo 11 iki beveik 19 val. penktadieniais, šeštadieniais ir nuo 11 iki beveik 17 val. sekmadieniais. Autobusai kursuos kas 40 min., o įlipti bei išlipti bus galima bet kurioje maršruto stotelėje. Kiekvienoje iš stotelių bus galima rasti maršruto SU-MENĖK tvarkaraščius. Tikslus maršruto tvarkaraštis skelbiamas www.stops.lt. Kitomis dienomis paženklinti SU-MENĖK autobusai kursuos įprastiniuose maršrutuose

Organizatorių nuotr.

„Nemokamai vežantys autobusai – tai miesto dovana ir papildoma paskata, jog meno atradimai būtų ne tik įdomūs, bet ir patogūs. Maršrutą sudėliojome taip, kad visas 25 Vilniaus šiuolaikinio meno galerijas ir muziejus pasiekti būtų paprasta ir netektų sukti galvos dėl pačios kelionės. Be to, raginame miestiečius ir iš esmės judėti darniau – bent savaitgalį palikti automobilį namuose, važiuoti viešuoju transportu, centro prieigose pasivaikščioti“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Daugiau informacijos pateikiama adresu www.sumenek.lt ir SU-MENĖK lankstinukuose, kurių nuo sausio 29 d. ieškokite Vilniaus turizmo informacijos centruose, o nuo sausio 31 d. ir minėtose 25 meno galerijų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!