Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 17 vasario d. 23:08
Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje atidaroma paroda „Kvėpavimas. Švelnus oras“

Remigijus Venckus, „Kvėpavimas, nr. 2“, 2019 | Pranešimo spaudai nuotr.

Lietuvos dailės muziejus kviečia į vasario 18 d. vyksiančios Remigijaus Venckaus fotografijų parodos „Kvėpavimas. Švelnus oras“ atidarymą Prano Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33, Klaipėda).

Naujausioje Lietuvoje gerai žinomo medijų menininko ir kritiko Remigijaus Venckaus eksperimentinėje fotografijų parodoje pristatomi per 2013–2019 m. vykusias keliones įamžinti vaizdai.

R. Venckus teigia: „Visą savo menininko fotografo karjerą aš ieškau ir siekiu išrasti nuosavą meninę kalbą. Vis dar bandau pabėgti nuo įprastų kelioninių vaizdų ir nekurti pažodinės iliustracijos. Kiekvienas nusigręžimas nuo paprasto ir lengvai suvokiamo atvaizdo link abstrakcijos yra gana didelis iššūkis. Šis kūrybinis gestas – tai specifinis realybės paviršiaus skrodimas, leidžiantis atskleisti daiktų tvarką, parodyti jų mechanikos grožį ir atrasti save naujuose atvaizduose, kuriais ir noriu su jumis pasidalinti…“

Prof. dr. R. Venckus yra medijų meno ir kultūros tyrinėtojas, medijų menininkas. 2014 m. Vilniaus dailės akademijoje ir Lietuvos kultūros tyrimų institute apgynė humanitarinių mokslų daktaro disertaciją, šiuo metu yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros profesorius. Anksčiau dėstė Vytauto Didžiojo, Vilniaus, Kazimiero Simonavičiaus, Šiaulių universitetuose ir Vilniaus dailės akademijoje. Yra 18 mokslo straipsnių, 5 mokslinių pranešimų, skaitytų tarptautinėse ir 20 – respublikinėse mokslo konferencijose, autorius. Surengė 50 autorinių parodų Lietuvoje ir 4 – užsienyje. Lietuvoje menininkas žinomas kaip medijų kultūros ir meno kritikas, recenzuojantis šiuolaikinio meno parodas ir rašantis apie tapybą, fotografiją ir medijas. Jo recenzijose pristatomos parodos, vykstančios ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Latvijoje, JAV ir kitose šalyse.

Paroda veiks iki kovo 15 d.

Daugiau šią savaitę šalies miestuose vykstančių parodų rasite „Vilniaus galerijos“ sudaromame parodų kalendoriuje

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!