Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 9 kovo d. 18:42
Martyno Mažvydo bibliotekoje – frankofonijos savaitė vaikams

Foto: unsplash.com

Kasmet nuo 1990 m. kovo 20 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė frankofonijos diena, skirta prancūzų kalbai, jos istorijai ir kultūrai. Prie prancūzų kalbai skirtų renginių organizavimo prisideda ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Vaikų ir jaunimo literatūros departamente kovo 17–20 d. paskelbta Frankofonijos savaite, kurios renginiai skirti ikimokyklinukams ir 1–2 klasių mokiniams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Antradienį (kovo 17 d.) ir penktadienį (kovo 20 d.) 10 val. departamente vyks garsiniai rytmečio skaitymai, kuriuose skaitysime dvi prancūzų autorių knygas.

Noelios Blanco parašyta ir Valerios Docampo iliustruota knyga „Malūnų slėnis“. Malūnų slėnyje gyveno paprasti žmonės, tokie kaip mes. Bet vieną dieną jame įsikūrė Tobulos Mašinos. Nuo tada viskas pasikeitė. Miestelio gyventojai pamiršo savo svajones, o senieji malūnai užmigo sustingusiais sparnais. Tik siuvėja Ana ir Žmogus Paukštis tiki, kad to, kas tikra, taip lengvai neįveiksi. Juk pačioje Malūnų slėnio širdyje iki šiol dar snūduriuoja paslėptos svajonės… „Malūnų slėnis“ – jautri ir meniška paveikslėlių knyga apie amžinąsias vertybes.

Agnès de Lestarde parašyta ir Valerios Docampo iliustruota knygą „Didysis žodžių fabrikas“. Yra tokia šalis, kur žmonės beveik nekalba. Šioje keistoje šalyje žodžius reikia nusipirkti – tik tada gali juos ištarti. Kartais žodžiai pakimba ore. Tokiomis dienomis vaikai suskumba juos gaudyti drugių tinkleliais. Filui reikia žodžių, kad galėtų atverti širdį gražiajai Sibelei. Bet kaip tai padaryti? Jis tiek daug nori jai pasakyti, o žodžiai tokie brangūs…

Trečiadienį ir ketvirtadienį (kovo 18 ir 19 d.) rengsime kamišibai teatro pasirodymus. „Kamishibai“ išvertus iš japonų kalbos reiškia „popieriaus teatras“. Įsimintiniausi sekamos istorijos momentai vaizduojami iliustracijose, rodomose naudojant medinę dėžutę. Frankofonijos dienų proga bibliotekoje bus rengiami kamišibai teatro pasirodymai pagal prancūzų autorės Beatrice Alemagnos knygą „Liūtas Paryžiuje“. Tai knyga, pasakojanti apie didelį liūtą, atvykusį į Paryžių. Vaikštinėdami kartu su juo, išvysime Prancūzijos sostinę liūto akimis. Nuo Luvro muziejaus, Menų tilto, Senos pakrantės, Monmartro kalvos ir Eifelio bokšto iki Pompidu meno centro stiklinių vamzdžių bei didžiausios miesto centro stoties. Galiausiai sužinosime, kurgi ir kodėl liūtas pasiliko.

Maloniai kviečiame ikimokyklinukų ir 1–2 klasių mokinių grupes registruotis į renginius. Būtina registracija el. paštu grupems@lnb.lt arba tel. (8 5) 239 8561.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!