Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 21 kovo d. 17:13
Menininkai vienijasi: karantino metu kviečia į virtualias parodas feisbuko grupėje

Vilmantas Dambrauskas ir jo kūrinio iš ciklo „Balti žmonės. 2010-2020“ fragmentas

Kovo 15 paskelbtas karantinas tapo iššūkiu ne tik verslui, turizmui, bet ir kultūrai. Ramus parodų lankymas, kultūriniai renginiai, susitikimai ir koncertai pamažu persikelia į internetą. Didieji muziejai siūlo virtualius turus, neišeinant iš namų galima „aplankyti“ net tolimiausias galerijas. Šiaulietis menininkas Vilmantas Dambrauskas kviečia meno mylėtojus į „Neatšauktus atidarymus“ – socialinio tinklo „Facebook“ atvirą grupę, kurioje prisistato aktyvūs Lietuvos menininkai.

„Parodų salės uždarytos, bet menininkai kūrė, kuria ir kurs. Nepasiduokime virusui. Neatšaukime parodų. Pristatykime per „saugų“ atstumą. ČIA. Jei norite. Sukurkime virtualią galeriją ir nepraraskime savo žiūrovo“, – rašoma grupės, kurioje beveik 1000 meno mylėtojų ir kūrėjų, pristatyme.

Susiję:

Sukurtoje grupėje dailininkai, fotografai dalijasi kūrinių nuotraukomis, trumpame reportaže autorius prisistato ir kviečia „apsilankyti“ jo parodoje. Meno mylėtojui tai unikali galimybė pamatyti ne tik naujausius ar niekada neeksponuotus darbus, bet ir apsilankyti kūrėjo erdvėje, dirbtuvėse.

Idėjos autorius V. Dambrauskas teigia: „Mes galime liūdėti, pasiduoti arba daryti tai, ką mes, kūrėjai, esame įpratę daryti, – kurti. Galime daryti virtualias parodas.“

V. Dabrausko sukurtas albumas „Balti žmonės. 2010-2020“ dar niekur nerodytas – pristatomas pirmą kartą. Jį galima pamatyti čia.  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!