Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 20 gegužės d. 18:23
Venecijos bienalės nukeltos: Lietuvoje vyksta paviljono konkursas

Lietuvos paviljono atidarymas 58-ojoje Venecijos bienalėje. | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas

Lietuvos kultūros taryba neseniai paskelbė atstovavimo Lietuvai 2021 metų Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje konkursą. Pasirengti įgyvendinti Lietuvos nacionalinio paviljono projektą ir jį įgyvendinti skirta 200.000 eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų. Tačiau neseniai pasiekė žinia, kad dėl koronaviruso pandemijos italai Venecijos architektūros bienalę ir Venecijos šiuolaikinio meno bienalę nukėlė metams.

Siūloma sėkmę atnešusi erdvė 

Remiantis konkurso nuostatomis, paraiškas iki birželio 26 dienos (imtinai) gali teikti juridiniai asmenys, turintys ne mažesnę nei 3 metų architektūros ar šiuolaikinio meno projektų įgyvendinimo ir ekspozicijų rengimo patirtį Lietuvoje ir (ar) užsienio valstybėse.

Susiję:

Projekto ekspozicija turi būti adaptuota įgyvendinti Italijos karinio jūrų laivyno 42-ame sandėlyje – ten pat, kur veikė „Auksinį liūtą“ 58-ojoje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pelnęs Lietuvos paviljonas „Saulė ir jūra (Marina)“ (autorės Lina Lapelytė, Vaiva Grainytė ir Rugilė Brazdžiukaitė, kuratorė Lucia Pietroiusti, komisarai Rasa Antanavičiūtė ir Jean-Baptiste Joly). Jei šios patalpos būtų netinkamos projekto meninei idėjai įgyvendinti, projektas, pateikus argumentus, gali būti įgyvendintas ir kitose konkurso dalyvių pasirinktose patalpose (tokiu atveju siūloma, kad ekspozicijos plotas neviršytų 200 m²).

Venecijos bienalės rengiamos metais vėliau

Ką tik paaiškėjo, kad dėl koronaviruso pandemijos į 2021-uosius nukeliama 17-osios Venecijos architektūros bienalės paroda, kuruojama Hashimo Sarkiso (Hashim Sarkis). Tai yra, ji įvyks metais vėliau nei planuota. Beje, kiek anksčiau buvo pranešta, kad Architektūros bienalės atidarymas įvyks ne gegužę, bet rugpjūčio pabaigoje. Architektūros bienalė vyks nuo 2021-ųjų gegužės 22-osios iki lapkričio 21 dienos.

Taigi, 59-oji Venecijos šiuolaikinio meno bienalė iš 2021-ųjų bus nukelta į 2022-uosius. Ji vyks nuo balandžio 23-osios iki lapkričio 27 dienos. Kuratorė –  Cecilia Alemani.

Parengta pagal Lietuvos kultūros tarybos ir „La Biennale di Venezia“ informaciją.

Publikuota portale pilotas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!