Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 26 birželio d. 12:55
Kita Vilniaus vasaros programos stotelė – Jungtinės Amerikos Valstijos

Foto: unsplash.com

Liepos 3–5 dienomis Lietuvos sostinė pristatys kultūrinę ir pramogų kupiną programą, įkvėptą Jungtinių Amerikos Valstijų. Tai bus jau trečiasis Vilniaus vasaros programos „Atostogos Vilniuje“ savaitgalis, kuomet miesto gatvės prisipildys teminių pramogų, gardžių amerikietiškos virtuvės skonių ir smagių renginių, tarp kurių ne tik kantri ir roko muzikos koncertai, amerikietiško futbolo ir beisbolo rungtynės, bet ir dešrainių valgymo varžybos.

Nuo havajietiško vakarėlio iki Holivudo šlovės alėjos

Artėjančio „Amerikietiškų atostogų“ savaitgalio programoje veiklų ras įvairaus amžiaus ir pomėgių keliautojai. Liepos 3–5 dienomis sostinėje skambės kantri muzikos ritmai, ūš havajietiškas vakarėlis, vyks amerikietiško futbolo, beisbolo varžybos bei riedlenčių čempionatas. Nemažai dėmesio sulauks amerikietiškas maistas ir su juo susijusios tradicijos: vyks dešrainių valgymo varžybos ir riešutų gliaudymo konkursas.

Lukiškių aikštės paplūdimyje kitą penktadienį, liepos 3 d., įsisiūbuos havajietiškas vakarėlis, kuris šeštadienį virs kantri ritmais pagyvinta Teksaso mizanscena.

Rotušės aikštėje įsikurs Holivudas su žvaigždžių alėja, raudonuoju kilimu, senovinių automobilių paroda, lindihopo šokiais ir JAV roko šlagerių koncertu. Liepos 4-ąją JAV ambasada ir Amerikos prekybos rūmai kvies kartu paminėti JAV Nepriklausomybės dieną.  Daugiau informacijos ir visa savaitgalio programa – čia.

„Amerikietiškų atostogų“ savaitgalio dalyviams Vilniuje toliau galios specialios nuolaidos nakvynei, pramogoms ir maitinimui. Pigesnėmis kelionėmis į sostinę rūpinsis projekto partneriai „LG Keleiviams“, „Kautra“, „BusTuras“, „Citybee“. Atvykusiems savo automobiliais pigų parkavimą Vilniaus centre siūlys „Unipark“. Norintys gauti išskirtinius kainų pasiūlymų kviečiami registruotis projekto svetainėje ir gauti nuolaidų suteikiantį kodą.

Kelionės po pasaulį Vilniuje tęsis visą vasarą

Vilniaus miesto savivaldybės ir „Go Vilnius“ paskelbta atostogų Vilniuje kampanija kviečia Lietuvos gyventojus apkeliauti pasaulį per septynis savaitgalius. Kas antrą vasaros savaitgalį nuo birželio pradžios Vilnius virsta vis kita šalimi. Egzotiškų atostogų nuotaiką mieste kuria septynių keliautojų itin pamėgtų šalių – Italijos, Indijos, JAV, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos ir Japonijos – kultūros.

Didelis privalumas – norintiems patirti šių šalių atmosferą nereikės skristi ir keliauti tūkstančių kilometrų. Kelionei sutaupytą laiką bus galima skirti smagioms pramogoms ir atradimams. Šiai kampanijai įgyvendinti susivienijo įvairios sostinės bendruomenės, ekskursijų ir renginių organizatoriai, restoranai, viešbučiai ir menininkai, kad į užsienį išvykti negalintiems lietuviams egzotiškas patirtis sukurtų gimtinėje. Projektu tikimasi padėti ir turistų srauto netekusiam verslui išgyventi šį atostogų sezoną. Daugiau informacijos apie projektą galima rasti www.atostogosvilniuje.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!