Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 2 liepos d. 10:02
Vilniaus Rotušės aikštėje šeštadienį įsikurs Holivudas („Amerikietiškų atostogų“ programa)

Foto: unsplash.com

Šį šeštadienį, kai JAV švęs Nepriklausomybės dieną, Vilniaus Rotušės aikštė pavirs Holivudu – vienu ryškiausiu amerikietiškos kultūros simboliu. Čia bus galima išvysti Holivudo raudonąjį kilimą, senovinių amerikietiškų automobilių parodą, JAV gimusį energingąjį lindihopą ir pasiklausyti roko šlagerių koncerto.

Šeštadienį 17 val. Rotušės aikštėje startuosiantis „Holivudo spindesys“ – tik Vilniuje vyksiančių „Amerikietiškų atostogų“ dalis. Vilniečiai ir miesto svečiai visą savaitgalį bus kviečiami jaustis kaip Amerikoje – vyks ne tik koncertai, sporto varžybos, kino vakarai, bet ir šventiniai renginiai, skirti pažymėti JAV Nepriklausomybės dienai, minimai liepos 4-ąją.

Atostogų intro – Havajų tema

Amerikietiškos atostogos sostinėje prasidės penktadienį, o ryškiausiais šios dienos elementais taps amerikietiško maisto degustacijos ir havajietiškas vakarėlis Lukiškių aikštėje. Čia įrengtoje gatvės maisto zonoje bus galima ragauti kepsnių, dešrainių, mėsainių, gruzdintos žuvies, vaflių, kuriuos ruoš tikri gatvės maisto šefai.

20 val. prasidėsiantis havajietiškas vakarėlis lauks gėlėtais drabužiais, gėlėmis ir skrybėlėmis pasipuošusių svečių, bus neapsieita be vaisvandenių, havajietiškos muzikos ir šokių. Vakarą vainikuos Holivudo filmas po atviru dangumi. Jo peržiūras Lukiškių aikštėje liepos 3–4 d. dovanoja JAV ambasada Lietuvoje.

Dėmesys JAV Nepriklausomybės dienai

Liepos 4-ąją bus paminėta JAV Nepriklausomybės diena. Šventinius renginius organizuoja Amerikos verslo rūmai Lietuvoje, prisidedantys ir prie kitų „Amerikietiško savaitgalio“ programos elementų.

„Amerikos verslo rūmai jau 20 metus iš eilės organizuoja JAV Nepriklausomybės dienos šventę Lietuvoje. Džiaugiamės, kad šiemet renginys keliasi iš tradicinės vietos Verkių Rūmų parko tiesiai į Vilniaus širdį – Katedros aikštę. Kviečiame stebėti išskirtinį Liepos 4-osios paradą ir dalyvauti renginiuose visą Amerikietiškų atostogų Vilniuje savaitgalį,“ – sakė Amerikos verslo rūmų vykdančioji direktorė Živilė Sabaliauskaitė.

Šeštadienio rytą Gedimino prospektu tarp Lietuvos Respublikos Seimo rūmų ir Vilniaus Katedros vyks paradas, Katedros aikštėje bus giedami JAV ir Lietuvos valstybės himnai, koncertuos Lietuvos kariuomenės orkestras ir JAV jūrų pėstininkų būrys. Vėliau, nuo 13 valandos, lauks legendinių JAV automobilių „Jeep“ pasirodymas Gedimino prospekte, o Lukiškių aikštė primins karštąjį Teksasą. Čia vyks kantri muzikos koncertas su pačiu Virgiu Stakėnu, net penkiolika skirtingų kantri stiliaus linijinių šokių pasirodymų, pistacijų gliaudymo ir mėsainių valgymo varžybos, kuriose dalyvauti galės visi norintieji.

O sporto mėgėjai šeštadienį Vingio parke 14–17 val. galės stebėti Amerikietiško futbolo rungtynes regbio stadione (M. K. Čiurlionio g. 100), kur kausis Lietuvos ir Lenkijos futbolininkai, ar nutrūktgalvių riedlentininkų pasirodymus Baltojo tilto riedlenčių parke. Sekmadienį duoklė bus atiduota amerikiečių itin mėgstamam sporto žaidimui beisbolui – Gedimino prospekte šalia Lukiškių aikštės vyks šio sporto treniruotės.

Visas tris „Amerikietiškų atostogų“ dienas Vilniuje bus organizuojamos teminės ekskursijos „Good morning, Vilniau!“, prasidedanti nuo Vašingtono skvero, ekskursijos autobusu „Neįprastos Vilniaus istorijos“ ir ekskursija „Amerika Vilniuje“. Visus renginius ir jų žemėlapį galima rasti atostogosvilniuje.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!