Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 20 liepos d. 21:12
VU ir toliau sieks gerinti aukštojo mokslo prieinamumą – skirs 450-mečio stipendijas

E. Kurausko nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) 440 metų sukakties proga įsteigta speciali stipendija būsimiems studentams iš socialiai pažeidžiamų šeimų ir toliau skatins gabiausius, bet finansinių resursų stokojančius abiturientus. Šimtas talentingų būsimųjų pirmakursių turės galimybę pasinaudoti 450-mečio stipendija ir siekti aukštojo mokslo lyderiaujančiame Lietuvos universitete.

„Kiekvienas gabus moksleivis turi turėti galimybę siekti aukštojo mokslo nepaisant jo turtinės padėties, todėl VU kelia sau uždavinį mažinti socialinę atskirtį, kuri ypač skaudi Lietuvos regionuose. Pernai gimusią VU gimtadienio stipendijos iniciatyvą tęsiame ir šiemet. Tikime, kad tai bus puiki investicija į valstybės ateitį ne tik suteikiant žinių, bet ir finansinę paramą labiausiai jos stokojantiems“, – sako VU rektorius Rimvydas Petrauskas.

Praėjusių metų pavyzdys parodė, kad net 74 proc. šios stipendijų gavėjų – iš mažesnių Lietuvos miestų ir regionų, o jų vidutinės pajamos vienam asmeniui šeimoje per mėnesį vidutiniškai siekė 160 eurų. Pasitaikė ir atvejis, kai stipendijai gauti paraišką pateikė itin aukštą stojamąjį balą turintis olimpiadų laimėtojas, kurio pajamos vienam asmeniui šeimoje tesiekė vos 40 eurų.

200 eurų dydžio stipendiją, skirtą paskatinti gabius jaunuolius iš sunkiai besiverčiančių šeimų siekti aukštojo mokslo, gaus 100 studentų. Stipendija bus išmokama 10 mėnesių. Į stipendiją gali pretenduoti stojantieji, kurių šeimos mėnesinių pajamų vidurkis per paskutinius 3 mėnesius vienam asmeniui buvo ne daugiau kaip 350 eurų ir kurie nėra įgiję bakalauro ar magistro laipsnio. Stojantysis turi atitikti visus šiuos kriterijus ir studijas VU prašyme rinktis pirmu numeriu.

Paraišką stipendijai gauti būtina pateikti iki rugpjūčio 18 d. Daugiau informacijos apie 450-mečio stipendiją ir dokumentų pateikimo prieigą rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!