Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 3 rugpjūčio d. 16:06
Rudenį šiauliečiai pasitiks tarptautiniu festivaliu „Big band festival Šiauliai 2020“

A. Staponkaus nuotr.

Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ rugsėjo 11–12 dienomis kviečia susitikti Šiauliuose, Saulės laikrodžio aikštėje (Ežero g. 64), kur vyks kokybiškos džiazo muzikos šventė kiekvienam muzikos mylėtojui – tarptautinis festivalis „Big Band Festival Šiauliai 2020“.

Puikiais pasirodymais bus galima džiaugtis net 2 dienas. Scenoje išvysite gerai žinomus atlikėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Į vienuoliktąjį festivalį atvyksta svečiai iš Prancūzijos, Švedijos, Suomijos, Latvijos bei didžiųjų Lietuvos miestų. Gerų emocijų ir nuostabios muzikos prisisotins tiek jaunas, tiek solidaus amžiaus festivalio žiūrovas.

Į visus koncertus įėjimas laisvas.

Festivalio programa:

Rugsėjo 11 d.

18:00–19:30 – Latvijos radijo bigbendas ir Kristīne Prauliņa (Latvija), trimitininkas Lasse Lindgren (Švedija). Meno vadovas ir dirigentas Kārlis Vanags.

19:45–21:15 – Šiaulių bigbendas (Lietuva) ir Ismo Haavisto (Suomija). Meno vadovas ir dirigentas Raitis Ašmanis.

21:30–23:00 – Kauno bigbendas ir Linas Adomaitis (Lietuva). Meno vadovas ir dirigentas Jievaras Jasinskis.

Rugsėjo 12 d.

17:00–17:45 – Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos džiazo orkestras (Lietuva). Meno vadovas ir dirigentas Romualdas Žukauskas.

18:00–19:30 – Klaipėdos džiazo orkestras ir Edita Bodrovaitė-Rukienė, Gabrielė Urbonaitė, Kristina Gurauskaitė (Lietuva). Meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Sova.

19:45–21:15 – Vilniaus bigbendas ir Paulina Paukštaitytė (Lietuva). Meno vadovas Rokas Jaunius.

21:30–23:00 – Electro Swing & Future Funk grupė „Lamuzgueule“ (Prancūzija).

Išsamesnę informaciją sekite www.saule.lt arba koncertų salės „Saulė“ ir Šiaulių bigbendo socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!