Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 24 rugsėjo d. 15:09
8-asis „Baltic Pitching Forum“ kviečia registruotis į atviras paskaitas

Pranešimo spaudai nuotr.

8-asis Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo forumas „Baltic Pitching Forum“ (BPF) skelbia ekspertų ir Baltijos prodiuserių žiuri bei kviečia registruotis į atviras paskaitas, kurias ves žinomi kino industrijos atstovai. Renginys šiemet vyks virtualioje erdvėje, spalio 8–10 dienomis.

Tarptautinė ekspertų komisija atrinks du projektus iš Baltijos šalių, kurie laimės kelialapį dalyvauti Klermono-Ferano tarptautiniame koprodukcijos forume „Euro Connection“ arba scenarijaus rašymo mokymuose ir koprodukcijos forume „European Short Pitch“. Komisiją šiemet sudarys: Julie Rousson (Klermono-Ferano festivalio konkursinės programos atrankos komiteto narė ir industrijos renginių koordinatorė), Julie Marnay („European Short Pitch“ vadovė), Cord Dueppe („interfilm Berlin“ pardavimų agentas), „Oskarui“ nominuotas režisierius iš Estijos Tanel Toom bei Jukka-Pekka Laakso (Tamperės kino festivalio vadovas).

Prodiuserės Pille Rünk (Estija), Antra Cilinska (Latvija) ir Gabija Siurbytė (Lietuva) sudarys Baltijos prodiuserių žiuri, kuri vienam projektui įteiks 1000 eurų „Baltic Producers MEDIA Award“ piniginį prizą, inicijuotą „Kūrybiškos Europos“ biurų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Ilgametės forumo lektorės Gabrieles Brunnenmeyer paskaita „Presenting Yourself and Your Project“ bus įžanga į 8-ąjį forumą ir vyks spalio 7 d. Joje industrijos atstovais įgaus žinių, kaip pristatyti savo projektus prieš komisijos narius. Paskaita naudinga ne tik pradedantiesiems režisieriams ir prodiuseriams, bet ir kino kūrėjams, kurie vysto jau ne pirmą projektą. G. Brunnenmeyer konsultuoja „Maia Workshop“ projekto dalyvius, vysto industrijos renginius „Connecting Cottbus“, „IDM Film Conference Incontri“. Ji taip pat dirba su „Midpoint Feature Launch“, „Interfilm Script Pitch“, Berlinalės ir Sarajevo talentais ir kt.

Spalio 8 d. bus skirta atviroms paskaitoms, kuriose 3 lektoriai pasidalins savo unikalia kino industrijos patirtimi. Viena iš šių metų komisijos narių, Julie Rousson papasakos apie svarbiausio pasaulyje trumpametražių filmų festivalio Klermono-Ferano filmų atranką paskaitoje „All you want to know about festival programming: Clermont-Ferrand International Short Film Festival“. Kiekvienais metais antras pagal dydį Prancūzijoje festivalis sutraukia virš 3 600 kino profesionalų, kurių laukia daugiau nei 8 000 trumpo metro filmų. J.Rousson pristatys, kaip vykdomas atrankos procesas bei papasakos apie trumpametražių filmų mugės, vykstančios festivalio metu, galimybes kūrėjams.

Antroje paskaitoje „How distribution can help you reach the next level in your career?“ Laure Goasguen skirs dėmesį trumpo metro animacinių filmų platinimui. Pranešėja yra atsakinga už filmų platinimą festivaliuose „Miyu Distribution“ kompanijoje, kuri rūpinasi trumpametražės animacijos pardavimais ir distribucija. Įmonė dirba su gerai žinomomis animacijos mokyklomis bei nepriklausomomis gamybos įmonėmis.

Apie trečią paskaitą greitu metu bus paskelbta oficialioje BPF svetainėje bei „Facebook“ puslapyje. Dalyvavimas paskaitose nemokamas, tačiau būtina registruotis.

„Baltic Pitching Forum“ organizuoja lietuviškų trumpametražių agentūra „Lithuanian Shorts“ kartu su partneriais – Rygos tarptautiniu kino festivaliu, Rygos tarptautiniu trumpųjų filmų festivaliu „2ANNAS“, PÖFF Shorts (Talino tarptautinis kino festivalis „Juodosios naktys“) ir Estijos trumpametražių filmų centru „ShortEst“. Renginį remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kino centras, Vilniaus miesto savivaldybė, Lenkų kino institutas. Partneriai – „Kūrybiškos Europos“ biurai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, Lenkijos animacijos prodiuserių asociacija.

Registracijos į virtualius renginius nuoroda.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!