Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 7 spalio d. 19:27
„Nepatogus kinas“ kviečia diskutuoti apie demokratiją ir pilietiškumą

Foto: unsplash.com

Spalio 7 dieną prasideda tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“, kuris vyks iki spalio 18 dienos. Šiemet festivalis persikelia į virtualią erdvę – visi filmai bei dauguma renginių bus prieinami internetu ir pasiekiami žiūrovams visoje Lietuvoje.

Šįkart festivalyje daug dėmesio bus skiriama demokratijos temai, įkvėptai pastarojo meto politinių įvykių pasaulyje – jai skirta speciali programa „Vienas balsas“. Festivalis kvies apmąstyti kiekvieno iš mūsų indėlį į demokratiją, pasikalbėti apie pilietiškumą ir bendruomeniškumą.

Kitose festivalio programose taip pat bus nagrinėjami aktualūs ir jautrūs klausimai. Režisieriaus François Jacobo filme „Po ta pačia saule“ bus aptariamas Kalnų Karabacho konfliktas, o po virtualaus seanso žiūrovai turės galimybę pabendrauti su filmo režisieriumi.Festivalio metu bus parodyta virš 50 dokumentinių filmų iš svarbiausių tarptautinių kino festivalių, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais ir žmogaus teisių aktyvistais.

Festivalio tinklalapis taps vartais į virtualią kino salę: žiūrovai filmus galės žiūrėti jiems tinkamiausiu laiku, o tiesioginių transliacijų metu dalyvauti susitikimuose su režisieriais ir ekspertais. Žiūrovus, kurie neturi galimybių filmus žiūrėti namuose, organizatoriai kvies juos nemokamai išvysti daugiau nei 160-yje šalies bibliotekų.

Užsienio reikalų ministerija yra viena iš pagrindinių jau 14-ąjį kartą vyksiančio festivalio rėmėjų.

Festivalio programą ir filmų aprašymus galite rasti ČIA.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!