Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 21 spalio d. 21:17
Patvirtinta nauja Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos nuotr.

Kultūros ministerijos teikimu Vyriausybė trejų metų kadencijai patvirtino naujos sudėties Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisiją.

Komisijos pirmininku paskirtas kultūros istorikas, muziejininkas Vydas Dolinskas. Komisijos nariais paskirti architektas Artūras Asauskas, violončelininkas Mindaugas Bačkus, vertėja Daiva Daugirdienė, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, kultūros tyrinėtoja, fotografijos istorikė Margarita Matulytė, aktorė Dalia Michelevičiūtė, rašytojas Danielius Mušinskas, menotyrininkas Ernestas Parulskis, kino kritikė Rasa Paukštytė, šiuolaikinio šokio atlikėja, choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Pagal Vyriausybės kultūros ir meno premijų nuostatus ne mažiau nei pusė komisijos narių turi atstovauti įvairioms kultūros ir meno sritims, o tas pats asmuo komisijos nariu gali būti dvi kadencijas iš eilės. Ankstesnė komisija buvo sudaryta 2017 metais.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam jo nariui.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!