Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 26 lapkričio d. 22:14
Veiklą pradėjo naujoji Literatūros taryba

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos nuotr.

Kultūros ministerijoje į pirmąjį posėdį susirinkusi naujos sudėties Literatūros taryba aptarė veiklos perspektyvas. Tarybos narius pasveikino kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė, linkėdama aktyvaus ir produktyvaus darbo.

Kultūros ministro trejiems metams sudarytai Literatūros tarybai pirmininkauja literatūrologė, vertėja Aistė Kučinskienė, jos nariais paskirti vertėja Irena Aleksaitė, vertėjas, literatūros kritikas Laimantas Jonušys, literatūrologė, Šiaulių universiteto profesorė, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus atstovė Džiuljeta Maskuliūnienė, Lietuvos literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis, Lietuvos leidėjų asociacijos valdybos narė, leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė, menotyrininkė Laima Kreivytė, poetė Aušra Kaziliūnaitė, poetė, meno kritikė, eseistė Giedrė Kazlauskaitė.

Pirmajame posėdyje Literatūros taryba sutarė savo kadencijos metu dėmesį skirti lietuvių literatūros programai mokyklose, rašytojų, vertėjų ir literatūros kritikų socialinės padėties klausimams, įsigyjamų knygų sąrašo sudarymo principams Lietuvos bibliotekose ir kitiems aktualiems klausimams. Tarybos nariai taip pat svarstė kandidatūras, pateiktas Martyno Mažvydo ir Publicistikos premijoms.

Literatūros taryba yra prie Kultūros ministerijos veikianti kolegiali institucija, atliekanti eksperto ir konsultanto funkcijas formuojant ir įgyvendinant literatūros ir jos sklaidos politiką. Tarybos uždavinys yra teikti kultūros ministrui pasiūlymus dėl politikos formavimo literatūros ir jos sklaidos srityje bei šios politikos įgyvendinimo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!