Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 8 gruodžio d. 17:05
Skelbiamas Vilniaus klubo premijos konkursas knygai apie Vilnių

Vilnius nuo Šv. Dvasios cerkvės | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas.

Vilniaus klubas ir Lietuvos leidėjų asociacija skelbia jau šeštąjį Vilniaus klubo premijos konkursą, kuriame bus vertinamos knygos apie Vilnių, išleistos 2019-2020 metais. Vilniaus klubo premijos laureatą skelbsime balandžio 23-ąją, Pasaulinę knygos dieną, o apdovanosime gegužės 6-9 dienomis vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje. Premijos dydis – 1000 Eur. Leidyklai, nurodytu periodu skyrusiai daugiausiai dėmesio knygoms apie Vilnių, bus įteiktas padėkos raštas.

Konkursui kviečiame pateikti grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygas, albumus, knygas vaikams, išleistas 2019-2020 metais Lietuvoje ir kitose šalyse, kurių tematika – Vilniaus miestas ir miestiečiai.

Premijos tikslai – skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti apie Vilniaus miestą ir jį populiarinti bei išrinkti ir apdovanoti Premijos laureatą. Šiuo konkursu siekiama kasmet įvertinti išleistas knygas apie Vilniaus miestą, kurios skatina pažinti Lietuvos sostinę, populiarina Vilniaus miesto istoriją, tradicijas, savitumą ir per knygą, kaip miesto vizitinę kortelę, ugdo vilniečių ir miesto svečių susidomėjimą bei pagarbą Lietuvos sostinei. Konkursui pateiktas knygas atrenka ir vertina Konkurso komitetas, kurį sudaro Lietuvos leidėjų asociacijos deleguoti literatai bei kritikai ir Vilniaus klubo atstovai.

Ankstesniais metais Vilniaus klubo premija buvo skirta: 2020 metais Rasai Antanavičiūtei už knygą „Menas ir politika Vilniaus viešosiose erdvėse“, išleido leidykla „Lapas“; 2019 metais Algei Andriulytei už knygą „Ferdynandas Ruszczycas: Civis Vilnensis Sum“ ir Dainiui Junevičiui už jo knygą „Abdonas Korzonas – pirmasis Vilniaus vaizdų fotografas“. Abi knygos išleistos Vilniaus dailės akademijos leidykloje. 2018 metais Vidui Poškui už knygą „Nedingęs Vilnius“, leidykla „Tyto alba“; 2017 metais autorių leidybiniam kolektyvui už knygą „Vilnius 1900–2016. Architektūros gidas“ bei jos vertimus į anglų ir vokiečių kalbas, leidykla „Lapas“; 2016 metais Gražinai Mareckaitei už knygą „Šiapus ir anapus Vilniaus vartų“, R. Paknio leidykla. Už indėlį leidžiant knygas apie Vilnių įvertintos leidyklos: „Aukso žuvys“, „Tyto alba“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Paraiškas dalyvauti konkurse priima Lietuvos leidėjų asociacija iki 2021 m. sausio 8 d. Paraiškas prašome atsiųsti el. paštu (ruta@lla.lt), o teikiamos knygos 2 egzempliorius atsiųsti arba susitarus atnešti adresu Vokiečių g. 18A, Vilnius. Paraiškoje (paraiškos forma laisva) nurodomi šie duomenys: paraiškos teikėjas, kontaktiniai duomenys, knygos autorius (autoriai, sudarytojai), leidėjas, išleidimo metai, literatūros žanras, trumpas knygos aprašymas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!