Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 23 gruodžio d. 17:16
Ką karantino metu atrasti Šiauliuose?

Ramunės Bernotaitės nuotr.

Dabar įdomus metas – esame tik savo savivaldybėje. Šiaulių turizmo informacijos centras siūlo įvairias saugias veiklas, kurios padės pažinti miestą šiuo neįprastu laikotarpiu.

Maršrutai su audiogidu

Net 6 profesionaliai įgarsinti, lengvinantys ir praturtinantys miesto pažinimą maršrutai mobiliojoje programėlėje „Šiaulių regiono gidas“ – tikrai išsirinksite. Programėlėje izi.travel jūs taip pat rasite įgarsintus Šiaulių TIC ir „Aušros“ muziejaus parengtus turistinius maršrutus.

Susikurkite savo maršrutą ir keliaukite

Susikurkite savo maršrutą ir geriau pažinkite miestą – žymėkite patinkančius objektus širdelėmis ir jums bus sudarytas maršrutas, kuriuo galėsite keliauti ir sužinoti daugiau apie Šiaulius.

Keliaukite namuose

Susipažinti su Šiauliais galite ir sėdėdami ant sofos. Kaip kūrėsi Šiaulių miestas – visa istorija viename puslapyje. Domitės architektūra, Šiaulių miesto atstatymo istorija? Virtualius muziejaus pasakojimus ir dar daugiau rasite čia.

Nakties šviesos ir kalėdiniai papuošimai

Sudarėme ryškiausiai šviečiančių miesto vietų sąrašą. Ryškiausia šventinė eglė šviečia Prisikėlimo aikštėje. Žaliaskarės papuoštos ir prie Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų, Šiaurės Lietuvos kolegijos, Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare prie Šiaulių dailės galerijos, puošiama ir prie Šiaulių Medelyno progimnazijos.

Ramunės Bernotaitės nuotr.

Įkvepiantis gatvės menas

Jei gyvenime pritrūksta spalvų – gatvės menas yra tai, ko jums reikia. Šiauliuose randasi vis nauji gatvės meno darbai, atraskite savo pačius pačiausius.

Pakvėpuoti pušyno gaiva galima ir neišvykus į pajūrį

Šiauliai – žalias miestas. Net keli miesto parkai, piliakalnis, du ežerai – tikrai iš ko rinktis. Visi porom arba po vieną išvaikščiokite miesto gamtinius išteklius. Besibaigiant metams Rėkyvos ežero tiltas „prisiaugino“ apžvalgos aikštelę. Ramybės oazė ne tik vasarą traukia pasimėgauti ramuma. Atnaujinama infrastruktūra, jachtklubai  – aplankyti Rėkyvą ir žiemą verta.

Vis populiarėjantis ir atraktyvesnis tampa Dainų parkas. Signatarų alėja Lieporių parke taip pat atrado traukia gamtos mylėtojus pasivaikščioti takais. Vis tik daugiausiai dėmesio sulaukia Talkšos pakrantės ir ekologiniai takai. Kas mina pedalus, kas bėgioja, vežimus stumdo. Kiekvienas randa sau mėgstamą veiklą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!