Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 26 kovo d. 14:16
Apie jūras ir gėles: pokalbis su poetais Aušra Kaziliūnaite ir Nojumi Saulyčiu

Kairėje – poetas Nojus Saulytis | Luko Balandžio/15min nuotr. | Dešinėje – poetė Aušra Kaziliūnaitė | Lauros Vansevičienės nuotr.

Balandžio 1 d., ketvirtadienį, 18.00 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka kviečia stebėti virtualų pokalbį su poetais Aušra Kaziliūnaite ir Nojumi Saulyčiu, kurio metu bus pristatytos neseniai pasirodžiusios poetų eilėraščių rinktinės „Jūros nėra“ (Kitos knygos, 2021) ir „SMS gėlytė“ (Kitos knygos, 2020). Renginį bus galima stebėti bibliotekos „Facebook“ paskyroje

Pokalbį moderuos slemeris Jovaras Kelpšas.

Aušra Kaziliūnaitė – viena savičiausių jaunųjų kūrėjų Lietuvoje. Ji pristatė savo kūrybą tokiuose pasauliniuose poezijos centruose kaip britų „The Poetry Society“, Niujorko „Poets House“, Honkongo knygyne „Kubrik“ ir kt. Poetė yra pelniusi daugybę Lietuvos literatūrinių apdovanojimų ir premijų, o jos poezijos rinktinė anglų kalba „The Moon Is a Pill“ (vertė Rimas Užgiris) literatūros eksperto Jade’o Willo buvo įtraukta į įdomiausių anglų kalba pasirodžiusių Baltijos šalių knygų penketuką. Menininkės eilėraščiai išversti į 14 kalbų. 2018 m. rašytoja dalyvavo vienoje prestižiškiausių rašytojams skirtų programų „International Writing Program“. Ajovos universitetas jai suteikė „Honorary Fellow in Writing“ vardą.

Daugiau apie knygą „Jūros nėra“ skaitykite čia.

Nojus Saulytis – atviro mikrofono ir slemo renginių dalyvis, poeto vardo nebesibaido nuo dvidešimties. „Nojaus Saulyčio poezija rašoma žmonėms, kurie pasaulį suvokia panašiai kaip ir jis. Tokiems skaitytojams nereikia aiškinti, kur ir kodėl padėjo kokį nors žodį“, – teigia literatūros kritikė Virginija Kulvinskaitė. Debiutinės poeto knygos „SMS gėlytė“ redaktorės Aušros Kaziliūnaitės teigimu, poetas išsiskiria nekonvenciniu kalbėjimu, nesistengdamas eiti kitų pramintais keliais.

Daugiau apie knygą „sms gėlytė“ skaitykite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!