Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 25 birželio d. 13:18
Kviečia į nemokamas ekskursijas po skulptūrų parodą Vilniaus Kūdrų parke

Mindaugas Navakas, „Plaukikas II“, 2015–2016. | Laurio Aizupiečio nuotr.

Iki liepos 31 d. Vilniaus Kūdrų parke galima pamatyti dešimt skulptūrų ir skulptūrinių objektų. Tai galerijos (AV17) organizuojama paroda „Belaukiant“, kurioje savo kūrinius eksponuoja vieni žinomiausių Lietuvos skulptorių: Danas Aleksa, Jonas Aničas, Algis Kasparavičius, Tauras Kensminas, Mindaugas Navakas, Rimantas Milkintas, Rafal Piesliak, Mykolas Sauka, Marija Šnipaitė ir Vladas Urbanavičius.

Parodos metu, kiekvieną paskutinį mėnesio trečiadienį, 18 val., vyksta nemokamos ekskursijos po parodą bei susitikimai su skulptoriais. Jų metu plačiau pristatomi kūriniai, o žiūrovai turi galimybę susipažinti su autoriais bei užduoti jiems norimus klausimus. Organizatoriai kviečia registruotis į ekskursijas birželio 30 d. 18 val. arba liepos 28 d. 18 val. Registracija el. paštu: info@av17gallery.com

Danas Aleksa, „Dumplės“, 2021. | Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Jonas Aničas, „Stebėtojai“, 2020 m. | Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Parodoje „Belaukiant“ pristatomi darbai atlikti skirtingomis, kiekvienam menininkui būdingomis skulptūros kūrimo technikomis, tačiau jie visi savaip atspindi šiandienos realybę bei joje vyraujančias nuotaikas. Nuolatiniai sociopolitiniai nesutarimai, visuomenės susiskaldymas ir besikeičiančios normos skatina narplioti bei kvestionuoti tradicijas. O nuolat lydinti nežinomybė ir nerimas dėl ateities sukuria trapumo jausenas bei skatina permąstyti savo vietą pasaulyje. Kiekvienas parodos kūrinys savaip atspindi menininko jaučiamą realybę, o jų visuma aprėpia dabartinį žmogaus santykį su pasauliu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!