Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 30 rugsėjo d. 11:47
Nacionalinėje dailės galerijoje baigiamos rodyti dvi tarptautinės parodos: kviečia į renginius

Eijos-Liisos Ahtilos video instaliacijos „Galimybė meilei“ fragmentas | Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Šį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje vyks speciali renginių programa, skirta baigiamoms eksponuoti tarptautinėms parodoms: „Fotoblokas. Centrinė Europa fotoknygose“ ir menininkės Eijos-Liisos Ahtilos videoinstaliacija „Galimybė meilei“ .

Paroda „Fotoblokas. Centrinė Europa fotoknygose“ supažindina žiūrovus su Centrinėje Europoje, tame tarpe ir Baltijos kraštuose, per paskutinįjį šimtmetį susiformavusia fotografinės knygos kultūra. Fotografijos tyrinėtojai ir parodos kuratoriai iš Lenkijos Lukaszas Gorczyca, Adamas Mazuras ir Natalija Żak įtikinamai atskleidžia, jog fotoknyga – įstabus šio regiono audringos XX a. istorijos atspindys. Todėl paroda pristato ne tik žymiausių šio regiono fotografų kūrybą, bet ir jo istorijos atodangas.

Parodos „Fotoblokas. Centrinė Europa fotoknygose“ fragmentas. | Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Vienos reikšmingiausių šiuolaikinių Suomijos menininkių Eijos-Liisos Ahtilos video instaliacija „Galimybė meilei“ (2018) kviečia susimąstyti apie empatišką ryšį ir meilę kitoms gyvybės formoms. Tai naujausias autorės kūrinys, skirtas meno galerijoms ar muziejams.

Svetingojo savaitgalio Nacionalinėje dailės galerijoje programa:

Spalio 2 d. 14 val. – ekskursija po parodą „Fotoblokas. Centrinė Europa fotoknygose“ su parodos koordinatore Ieva Mazūraite-Novickiene.

Spalio 3 d. 12 val. – kūrybinės dirbtuvės 8–12 metų vaikams „Kaip tu jautiesi?“, kurias ves NDG edukatorė Eglė Nedzinskaitė.

Galerijos bilietas spalio 2–3 d. kainuos tik 1 eurą.

Dalyvavimas renginiuose tik su galimybių pasu ar jį atitinkančiu dokumentu. Registracija į ekskursiją ir kūrybines dirbtuves el. paštu: edukacija@ndg.lt. Vietų skaičius ribotas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!