Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 18 spalio d. 10:07
Pakvietė poetus skaityti savo kūrybos posmus: ar teko klausytis eilių ant bibliotekos stogo?

Kadras iš poezijos projekto „…Ant bibliotekos stogo…vakaro poezija…“ videomedžiagos

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studija rudens sezonui parengė originalią poezijos programą – pakvietė mūsų šalies poetus skaityti savo kūrybos posmus.

„Statistika skelbia, kad šiais laikais poeziją skaitome vis rečiau… Tikiuosi, kad naujasis mūsų TV poezijos projektas „…Ant bibliotekos stogo…vakaro poezija…“ paskatins žmones atsiversti namuose turimus poezijos tomelius ar ateiti į mūsų biblioteką, kur saugomi pasaulio poezijos lobiai. Projekto kūrybinė grupė kartu su lietuvių poetais ragina skaitytojus „užsikrėsti“ poezija. Ji – vaistas nuo visų negalių ir ligų“, – sako idėjos sumanytojas Nacionalinės bibliotekos TV studijos režisierius Vytenis Pauliukaitis.

Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė pasiūlė poetams atsiliepti į programos kūrėjų kvietimą. Projektu susidomėjo įvairaus amžiaus kūrėjai ne tik iš sostinės. Nacionalinėje bibliotekoje apsilankė ir savo eilėraščius ant bibliotekos stogo skaitė įvairiomis literatūrinėmis premijomis apdovanoti kūrėjai iš Utenos, Telšių bei kitų Lietuvos miestų.

Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale arba „Facebook“ paskyroje kviečiame žiūrėti literatūrinį ciklą „…Ant bibliotekos stogo… Vakaro poezija…“Šio ciklo epizodai bus rodomi antradieniais ir penktadieniais.

Devyni poetai, kurie pirmi atsiliepė į ciklo kūrėjų kvietimą, skaitys pasirinktas eiles. Susitiksime su įvairių kartų, įvairių stilių Lietuvos poezijos kūrėjais: Sara Poisson, Jūrate Sučylaite, Violeta Židonyte, Indre Valantinaite, Steponu Algirdu Dačkevičiumi, Albinu Galiniu, Vytautu Kaziela, Mindaugu Valiuku, Tadu Žvirinskiu.

Kviečiame žiūrėti pirmą epizodą – savo eiles skaito I. Valantinaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!