Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 5 lapkričio d. 10:31
Tęsiasi pasaulio kino vakarai su režisieriumi Audriumi Stoniu

Režisierius Audrius Stonys | Pranešimo spaudai nuotr.

M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje tęsiamas susitikimų ciklas, kviečiantis kino mylėtojus į pasaulio kino vakarus su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, režisieriumi Audriumi Stoniu. Pirmųjų seansų metu gausiai M. K. Čiurlionio namų fortepijono salėje susirinkusiai publikai buvo pristatyti dokumentiniai filmai „Laikas eina per miestą“ (rež. A. Grikevičius, 1966), „Tishe“ (rež. V. Kosakovskis 2003) ir „Neklystamas pasirinkimas“ (Unmistaken Child, 2008, rež. Nati Baratz, Izraelis), skatinę naujai permąstyti savo santykį su pasauliu.

Trečiasis susitikimas, kuris vyks lapkričio 11 d., ketvirtadienį, 19 val. kvies pažvelgti į paslaptingą menininko pasaulį. Šio vakaro programoje – trys trumpametražiai filmai, žvelgiantys į pašalinėms akims nematomą menininko pasaulį, kur iš skausmingo savęs nugalėjimo, geležinės valios ir nesuvokiamo pasišventimo gimsta neįtikėtino lengvumo kūriniai, maitinantys mūsų sielas. Šie trys filmai suteiks galimybę iš arčiau įsižiūrėti į pačią meno prigimtį.

Pirmasis vakaro filmas „Bolero būgnininkas“ (1992) – garsaus prancūzų režisieriaus Patrice Leconte mini esė apie būgnininką Maurice Ravel „Bolero“ koncerte. Antrasis, lenkų režisieriaus Rafal Skalski dokumentinis filmas „52%“ (2007), kuris pasakoja 11-metės Allos bandymo įstoti į prestižinę Sankt Peterburgo Vaganovos baleto akademiją istoriją. Trečiasis –„Keletas istorijų apie žmogų“ (1983), režisieriaus Bogdan Dzivorski pasakojimas apie berankį dailininką Ježį Orlovskį.

Trijų filmų programos trukmė 47 minutės. Po filmų peržiūros žiūrovai kviečiami pasilikti pokalbiui.

„Kino vakarų metu mes praversime tik nedidelį plyšį į tą, kartais nematomą, dažnai neatrastą arba užmirštą kino lobyną. Kalbu ne apie dešimtmečiais nutolusią kino istoriją, bet ir naujausius filmus, kuriems prasibrauti iki mūsų sutrukdo paradoksali priežastis – jų gelmė, įdomesnė forma, nevienaplanis turinys – tai, kas daugeliui komercinio kino rodytojų kelia alergiją, neįveikiamą siaubą ir baimę.“ – kviečia A. Stonys

Renginys nemokamas. Be išankstinės registracijos (gyva eilė). Durys atidaromos: 18.30 val. Renginyje privalomas GP. Plačiau www.mkcnamai.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!