Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 12 sausio d. 12:23
„Stalo teatras“ kviečia į teatrinę instaliaciją visai šeimai „Muilo opera: Burbuliuko meilė“

Teatrinė instaliacija „Muilo opera: Burbuliuko meilė“

„Stalo teatras“ – profesionalus teatras, kuriantis spektaklius vaikams ir jaunimui jau 17 metų. Šio teatro repertuare – apie 20 spektaklių įvairaus amžiaus vaikams. 2012 ir 2014 m. teatras apdovanotas dviem „Auksiniais scenos kryžiais“ ir Kultūros ministerijos premijomis už kultūrinę edukaciją. Sausio 30 d., Menų spaustuvėje, bus galima pamatyti „Stalo teatro“ spektaklį-teatrinę instaliaciją „Muilo opera: Burbuliuko meilė.

Teatrinė instaliacija „Muilo opera: Burbuliuko meilė“ skirta šeimai ir vaikams nuo 7 metų. Spektaklis pastatytas pagal Ievos Babilaitės knygą „Dusia, oras ir vanduo“.

Įsivaizduokite, jog dabar Tolima ateitis ir nėra jokių ežerų, gėlių ir paukščių. Viskas tik instaliacija. Ją jums pristatys du ateities žmonės. Parodys nuo ko prasidėjo gyvybė, lotyniškai padainuos apie mišką, metų laikus, skruzdėlyną, grybieną, vorus ir banginį. Pademonstruos saulėlydį, vandenyną, koralus. Pamatysite priežastis, kodėl viskas dabar yra kitaip, tik laboratorijoje, kodėl neturime ežerų ir gėlių, kodėl bites dirbtinės, kodėl Dusia serga. Ir ką daryti, kaip susigrąžinti gamtą?

Teatrinė instaliacija „Muilo opera: Burbuliuko meilė“

Žmogus taip ištobulėjo, kad gali susikurti bet ką: įmantriausius rūbus, dirbtinius burbulus, tik negali sukurti gyvybės. Žmogus pamiršo, jog jis yra gamtos dalis. Tačiau patekus į laboratoriją sugrįžta DNR atmintis, užfiksuota ląstelėse. Troškimas ją atkurti niekur nedingsta. Iš kur mes? Žiūrovai turi galimybę pabūti dusia, bite, skruzdėle, bet taip išgyvena gamtos naikinimo procesą.

Režisierė, scenografė – Saulė Degutytė
Scenografė, kostiumų dailininkė – Ieva Babilaitė
Kompozitorė – Snieguolė Dikčiūtė
Aktoriai – Paulina Simutytė, Balys Ivanauskas
Šviesa – Tadas Juozapaitis
Mokslinis konsultantas – Rimantas Šiekštelė
Vokalo mokytoja – Evelina Jocytė

Spektaklio sukūrimą parėmė Lietuvos kultūros taryba. Bilietus platina TIKETA.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!