Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 22 sausio d. 20:19
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: kompozitorė Zita Bružaitė

 

Jūsų dėmesiui – antroji ciklo apie muzikos kūrėjus laida „Pirmoji nata“. Laidų metu kompozitorius Martynas Bialobžeskis kalbina Lietuvos muzikos kūrėjus, iš kurių bando išgauti jų asmenines pasiruošimo kūrybiniam procesui paslaptis. Šįkart galėsite išgirsti, kaip pirmąsias natas suranda tarp Vilniaus ir Kauno besisukanti kompozitorė Zita Bružaitė. Projektą pristato meno, kultūros ir laisvalaikio portalas vilniausgalerija.lt. Tinklalaidžių klausytis galite portalo youtube kanale.

Zita Bružaitė | Vlado Braziūno nuotr.

Zita Bružaitė, kompozitorė

Zita Bružaitė gimė 1966 m. Kaune. Vaikystėje ir paauglystėje mokėsi groti fortepijonu ir komponuoti Kauno J. Naujalio vidurinėje meno mokykloje bei Juozo Gruodžio aukštesniojoje muzikos mokykloje. 1994 m. baigė Lietuvos muzikos akademijos prof. Juliaus Juzeliūno kompozicijos klasę. Buvusi ilgametė šiuolaikinės muzikos festivalio „Iš arti“ meno vadovė. 2009 – 2017 metais vadovavo Lietuvos kompozitorių sąjungai. Nuo 2011 metų – Vytauto Didžiojo universiteto docentė. 2019 m. jai įteikta Nacionalinė kultūros ir meno premija. Pomėgiai: psichologija, pasivaikščiojimai pajūriu, knygų skaitymas, parodos, parfumerija.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!