Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 26 vasario d. 11:21
Sustabdytas šešių propagandinių rusų kalba retransliuojamų televizijos programų laisvas priėmimas Lietuvos teritorijoje
televizija

Asociatyvi nuotrauka. | Foto: unsplash.com

2022 m. vasario 25 d. neeiliniame posėdyje Lietuvos radijo ir televizijos komisija priėmė sprendimą laikinai sustabdyti laisvą rusų kalba retransliuojamų 6 televizijos programų priėmimą Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Rusijos paskelbto karo Ukrainai akivaizdoje nuolat nustatant tarptautinių ir nacionalinių teisės aktų grubius pažeidimus, grėsmę nacionaliniam saugumui keliančią skleidžiamą informaciją, karo ir tautinės neapykantos kurstymą, tendencingos dezinformacijos skleidimą, Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė laikinai sustabdyti televizijos programų „Planeta RTR“, „Rossija 24“, „NTV Mir“ ir „Belarus 24“ – 5 metams, o „Pirmais Baltijas Kanals Lietuva“ („PBK“) ir „TVCi“ – 3 metams retransliavimą Lietuvoje.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškia, kad dėl aktyvios karo propagandos kurstymo bus stebimos interneto informaciją skelbiančios priemonės, kurios suteikia viešą prieigą prie Lietuvos Respublikoje pateikiamo neteisėto, priešiško dezinformaciją skelbiančio turinio. Komisija priėmė sprendimą dėl 6 rusų kalba retransliuojamų televizijos programų Lietuvoje sustabdymo.

Komisija prašo visų Lietuvos institucijų ir piliečių paramos informuojant apie dezinformaciją ir matomą nelegalų turinį Lietuvos informacinėje erdvėje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!