Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 3 kovo d. 15:30
VU Kultūros centro meno kolektyvai siūlo pagalbą paramos Ukrainai renginių organizatoriams
vu choras

VU chorai dainuoja ukrainiečių liaudies dainas. Nuotr. Justino Aukelio.

Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras ir meno kolektyvai nori prisidėti prie Ukrainos palaikymo bei paramos renginių ir siūlo kūrinių, kuriuos gali atlikti, programą. Iniciatyvos tikslas – pagalba paramos Ukrainai renginių organizatoriams ir visuomenei.

Šiandien VU meno kolektyvai gali atlikti Ukrainos himną tiek pučiamųjų orkestru didesniuose lauko renginiuose, tiek kameriniu orkestru mažesniuose ar vidaus renginiuose.

VU chorai gali pasiūlyti himno giedojimą kartu su ukrainiečių liaudies daina „Ой, чий то кінь стоїть“. VU ansambliai – folkloro ansamblis „Ratilio“, liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis“, Dainų ir šokių ansamblis – yra pasiruošę dainuoti ir atlikti ukrainiečių liaudies dainas.

 

 

VU vargonų studija „Unda Maris“ ir vargonininkai Vidas ir Aušra Pinkevičiai rengia ukrainietiškos vargonų muzikos koncertus ir gyvas transliacijas, o su skaitmeniniais vargonais gali atvykti į renginio vietą.

Šiuo metu kolektyvai aktyviai ieško papildomos ukrainietiškos programos, Ukrainos kompozitorių kūrinių ir liaudies dainų. VU Kultūros centras tikisi, kad skleidžiant už laisvę kovojančių ukrainiečių dainas ir supažindinant su jų kultūra bus prisidedama prie Ukrainos palaikymo ir padedama kitiems organizatoriams rinkti lėšas arba organizuoti labdarą.

Vasario 28 d. VU akademinis mišrus choras „Gaudeamus“, merginų choras „Virgo“, mišrus choras „Pro musica“ ir dainuoti prijaučiantieji (choras „Ave Vita“, VU Dainų ir šokių ansamblio choristai ir alumnai bei daugelis kitų) prie centrinių VU rūmų įėjimo atliko ukrainiečių liaudies dainą „Ой, чий то кінь стоїть“.

vu chorai

VU chorai dainuoja ukrainiečių liaudies dainas. Nuotr. Justino Aukelio.

Žemiau pateiktame sąraše yra visa informacija, skirta palaikymo akcijas rengiančioms organizacijoms, ir Kultūros centro meno kolektyvų siūlomų kūrinių sąrašas:

Pučiamųjų orkestras „Oktava“ gali sugiedoti Ukrainos himną tiek dideliuose lauko, tiek vidaus renginiuose be papildomo įgarsinimo. Be to, orkestras aktyviai ieško papildomų ukrainietiškų kūrinių.

Folkloro ansamblis „Ratilio“ gali atlikti ukrainiečių liaudies dainą „Я птичка-невеличка“, taip pat lietuvių liaudies dainas mažesniuose lauko ir vidaus renginiuose. Lauko renginiuose prireiktų įgarsinimo.

Kamerinis orkestras gali pasiūlyti himno giedojimą ir kitus ukrainietiškus kūrinius. Orkestras pasiruošęs koncertuoti mažesniuose lauko ir vidaus renginiuose. Lauko renginiuose gali prireikti įgarsinimo.

Vargonų studija „Unda Maris“ (VU vargonininkai) rengia įvairių Ukrainos kompozitorių, ukrainiečių liaudies dainų koncertus, taip pat gali sugroti Ukrainos himną. Su skaitmeniniais vargonais gali atvykti į renginio vietą, tačiau lauko renginyje būtų reikalingas įgarsinimas.

VU chorai „Virgo“, „Gaudeamus“ ir „Pro musica“ gali pasiūlyti himno giedojimą kartu su ukrainiečių liaudies daina „Ой, чий то кінь стоїть“ mažesnių lauko ir vidaus renginių organizatoriams. Įgarsinimas priklauso nuo erdvės.

vu choras

VU chorai dainuoja ukrainiečių liaudies dainas. Nuotr. Justino Aukelio.

Liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis“ yra pasiruošęs atlikti įvairias ukrainiečių liaudies dainas. Pasirodymas yra tinkamas mažesniems lauko ir vidaus renginiams, o įgarsinimas priklauso nuo erdvės.
Dainų ir šokių ansamblis taip pat yra pasiruošęs atlikti ukrainiečių liaudies dainą „Я птичка-невеличка“, instrumentinį „Ridna mati moja“ variantą ir ukrainiečių liaudies lopšinę „Ой ходить сон коло вiкон“. Koncertas yra tinkamas mažesniems lauko ir vidaus renginiams, o įgarsinimas priklauso nuo erdvės.
Kontaktai:

Dėl kolektyvų dalyvavimo renginiuose prašome kreiptis į Kultūros centro komunikacijos specialistę Iriną Bukiną, el. paštas irina.bukina@kc.vu.lt.

Ji sujungs su reikiamų kolektyvų atstovais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!