Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 8 kovo d. 13:22
Ukrainos pėdsakai Lietuvoje – kultūros pažinimo skatinimas

Pranešimo spaudai nuotr.

Projekto „Surink Lietuvą“ komanda kviečia pažinti ukrainiečius šalia ir skleisti neginčijamą faktą, kad ši tauta turi savo istoriją, tradicijas ir kultūrą, kuri siekia ne vieną šimtmetį. Ieškojome ir rinkome informacijos apie Ukrainos verslą, meną ir kitus objektus Lietuvoje, kurie gali padėti atskleisti ukrainiečių kultūrą, gyvenimo būdą, sukurta indėlį Lietuvoje, atskleistų šios tautos istoriją, kuri jau ne vieną šimtmetį yra kuriama.

Pranešimo spaudai iliustracija.

Šiomis dienomis tikrai trūksta žodžių apsakyti emocijoms. Tačiau, mūsų komanda nori toliau dirbti, dirbti Lietuvai, todėl ryžomės pildyti žemėlapį – „Ukrainos pėdsakai Lietuvoje“. Kartu su projekto bendruomene surinkome dalį „pėdsakų“, kurie varijuoja nuo bravoro iki istorinių asmenybių! Matykime plačiau – juk ši tauta gyveno, gyvena ir dar gyvens! Slava Ukraini! – sako projekto autorė Lina Baublienė.

„Surink Lietuvą“ projekto kūrėjų pagrindinė idėja – ne tik įsigyti magnetėlį, bet ir gauti informacijos apie lankomą kraštą užsukant į Lietuvos turizmo informacijos centrus. Projekto vykdytojai nori atkreipti dėmesį, kad turizmas gali būti ne tik pramoga, bet ir kuria darbo vietas, tampa rajono vizitine kortele pritraukiant naujus gyventojus, darbuotojus ar net investuotojus. Kūrėjai teigia, kad jų misija suteikti galimybę pažinti, atrasti, gyventi ir investuoti visoje Lietuvoje kartu. Ir jei nespėsite iki turizmo centro ar kito platinimo taško prieš jiems užveriant duris – nesijaudinkite, prisijunkite prie „Surink Lietuvą“ puslapio, pažymėkite savo vieta GPS pagalba, o grįžus namo ramiai susikraukite magnetėlius į savo elektroninį krepšelį ir juos atsisiųskite paštu.

Pranešimo spaudai nuotr.

Norime pakviesti dalintis ir lankyti Ukrainos pėdsakus Lietuvoje, taip rodant solidarumą su šia tauta. Tiesa, mūsų tikslas užpildyti visą Lietuvos žemėlapį, nes net neabejojame, kad šios tautos pėdsakų Lietuvoje yra gerokai daugiau, nei radome iki šiol. Todėl tikimės, kad su jūsų pagalba žemėlapį papildysime. Apklausos formą galite pildyti paspaudus čia.

Mūsų komanda mintimis ir materialine pagalba prisideda prie palaikymo Ukrainai. Tikimės, kad ir Jūs prisidėsite prie paramos, nes kiekvienas mūsų indelis svarbus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!