Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 8 kovo d. 22:16
Už viso gyvenimo pasiekimus Venecijos bienalė Auksiniais liūtais apdovanojo dvi menininkes

Andrea Avezzù  / Venecijos bienalės nuotr.

Venecijos meno bienalės organizatoriai paskelbė, jog šiais metais aukščiausi bienalės apdovanojimai, Auksiniai liūtai už viso gyvenimo pasiekimus, atiteko menininkėms Katharinai Fritsch (Vokietija) ir Cecilijai Vicuña (Čilė). Apdovanojimų ceremonija vyks balandžio 23 d.

Cecilia Vicuña | William Jess Laird nuotr.

Cecilia Vincuña – poetė, menininkė, kino kūrėja ir aktyvistė, gyvenanti ir kurianti Niujorke bei Santjage. Jos darbai žvelgia į šiuolaikinio pasaulio problemas – ekologines nelaimes, žmogaus teises, ekonominę nelygybę. Plačiame kūrėjos darbų sąraše – monumentalieji darbai, instaliacijos, paveikslai, poezijos rinkiniai, video kūriniai.

Katharinai Fritsch gyvena ir dirba Vokietijoje. Katharina Fritsch geriausiai žinoma dėl didelių skulptūrų ir instaliacijų, kurios jaudinančiai ir jautriai atgaivina pažįstamus objektus. Katharinos Fritsch kuriamas menas dažnai yra susijęs su muziejaus lankytojų psichologija ir lūkesčiais.

Katharina Fritsch | Janna Grak nuotr.

Septynis mėnesius truksiantis prestižinis renginys šiais metais tyrinės žmogaus ir žmonijos kismą, laisvę bei vaizduotę, remiantis menininkės Leonoros Carrington idėjomis, kurios ir padiktavo 2022 m. bienalės pavadinimą  „The Milk of Dreams“ (liet. svajonių/sapnų pienas).

2022 m. Venecijos meno bienalėje daugiausiai dėmesio bus skiriama trims pagrindinėms temoms: kūnui ir jo metamorfozėms, žmogaus ir technologijų santykiui, kūnų ir Žemės ryšiui. Svarbiausias meno renginys pasaulyje kvies rasti atsakymus į neišsenkančius klausimus: kaip keičiasi tai, kaip suvokiame žmogų?( gal keisti į kaip keičiasi mūsų suvokimas apie žmogų) Kaip pasaulis atrodytų be mūsų? Kas sudaro gyvybę? Kuo mes skiriamės nuo gyvūnų, augalų, kitų gyvybės formų?

59-oji Venecijos meno bienalė vyks 2022 m. balandžio 23 – lapkričio 27 d.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!